Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2024 Yılı Personel Alımı Duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2024 Yılı Personel Alımı

2024 Yılı Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alımı

 Polis Meslek Yüksekokullarına toplamda 2.500 öğrenci alınacak. Bu alımın 2.000’i erkek, 500’ü ise kadın adaylar için yapılacak. Başvurular, 23-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında Polis Akademisi’nin resmi web sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılabilecektir. Başvuruda bulunacak adayların, sınav tarihleri ve diğer detaylar için Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesini takip etmeleri önemle duyurulur.

Sınav ve Başvuru Süreci

Polis Meslek Yüksekokulları için başvuruda bulunan adaylar, belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden başvuru yapacaklardır. Başvurular sırasında sınav başvuru ücreti ödenmeyecek ancak sınav aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için sınav ücretleri ve hesap bilgileri daha sonra Polis Akademisi’nin web sitesinden açıklanacaktır. Adayların, sınav ücretini ödemeden önce başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeleri gerekmektedir; aksi takdirde ücretlerin geri ödenmeyeceği belirtilmiştir.

Başvuru Şartları

2024 yılı Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi adayı olabilmek için aşağıdaki şartları sağlamak gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Lise veya dengi okul mezunu olmak.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT) puan türünden en az 250.000 ham taban puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için bu puan 200.000’dir. Ancak, Emniyet Teşkilatında çalışan veya emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda değildir.

18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşından gün almamış olmak. (01 Ocak 1999 - 01 Ekim 2006 tarihleri arasında doğmuş olmak.)

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak ve beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması.

Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne uygun sağlık durumuna sahip olmak.

Kamu ahlakına aykırı fiillerden hüküm giymemiş olmak ve genel ahlaka aykırı suçlardan temiz bir geçmişe sahip olmak.

İç Güvenlik Fakültesi Öğrenci Alımı

2024 yılı için İç Güvenlik Fakültesi de öğrenci alımı yapacak. Toplamda 200 öğrenci alınacak, bunlardan 160’ı erkek, 40’ı ise kadın adaylar için ayrılmıştır. Şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından 10 öğrenci alımı yapılacaktır. Başvurular 23-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında Polis Akademisi’nin resmi web sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başarıyla eğitimini tamamlayan adaylar, İç Güvenlik Fakültesi’nde Komiser Yardımcısı olarak atanacaktır.

Başvuru Şartları ve Detaylar

İç Güvenlik Fakültesi için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekildedir:

Türk vatandaşı olmak.

Lise veya dengi okullardan mezun olmak.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engel bulunmamak.

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 22 yaşından gün almamış olmak.

Sağlık yönetmeliği hükümlerine uygun olmak ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne uygun sağlık durumuna sahip olmak.

ÖSYM tarafından yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavından belirlenen taban puan veya üzerinde puan almak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş olmamak.

Terör örgütleri ile herhangi bir bağ içerisinde olmamak ve bu yönde bir geçmişe sahip olmamak.

 Öneriler

Bu duyuru, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı polis akademilerinde eğitim görmek isteyen adaylar için önemli bir fırsat sunuyor. Başvuruların ve sınav süreçlerinin detaylı şekilde takip edilmesi, gerekli belgelerin ve şartların eksiksiz sağlanması, başarılı bir başvuru ve sınav süreci için kritik öneme sahiptir. Adayların, Polis Akademisi’nin resmi web sitesini düzenli olarak takip etmeleri ve güncel bilgilere ulaşmaları tavsiye edilir.

Editör: Arda KERSU