Mersin'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Kırtasiyelere Sıkı Denetim Mersin'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Kırtasiyelere Sıkı Denetim

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan tercih sonuçları, binlerce öğrencinin geleceğini şekillendirecek.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM, 2024 YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir tarih vermedi. Ancak geçtiğimiz yıl sonuçlar 19 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yıl da üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağı göz önüne alındığında, sonuçların bu tarihten önce açıklanması bekleniyor.

YKS Tercih Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, YKS tercih sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

2024 YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında üniversite kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS Ek Tercih Dönemi Ne Zaman?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. Ardından ek yerleştirme dönemi başlayacak. Merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacak.

Adayların, sonuçların açıklanmasını ve kayıt sürecini dikkatle takip etmeleri, eğitim hayatlarının bir sonraki adımını planlamaları için büyük önem taşıyor.

Editör: Ismail Usta