Mersin Döviz Kurları: Dolar, Euro ve Sterlin Fiyatlarında Son Durum (19 Ağustos 2024) Mersin Döviz Kurları: Dolar, Euro ve Sterlin Fiyatlarında Son Durum (19 Ağustos 2024)

Küresel piyasalarda altının ons fiyatındaki artış ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararları, Türkiye'deki altın fiyatlarına da doğrudan etki ediyor. 6 Eylül Cuma sabahına yükselişle başlayan gram altın, saat 09:40 itibarıyla 2.754 TL’den işlem görüyor.

Gram Altında Yükseliş

Altının gram fiyatı, bir önceki kapanışa göre %0,6 artışla 2.746 TL’den güne başladı ve bu trend devam ediyor. Küresel gelişmelere bağlı olarak fiyatların dalgalanabileceği öngörülüyor.

  • Çeyrek altın: 4.540 TL
  • Cumhuriyet altını: 18.100 TL
  • Ons altın: 2.519 Dolar (%0,1 artış)

ABD Enflasyonu ve Faiz Kararları Piyasalarda Belirsizlik Yaratıyor

ABD’de enflasyonun düşeceği yönündeki güven artarken, resesyon endişeleri piyasaları baskılamaya devam ediyor. Dün açıklanan özel sektör istihdam verilerinin düşük gelmesi durgunluk endişelerini tetikledi. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Altının Destek ve Direnç Seviyeleri

Analistler, altının ons fiyatı için 2.530 dolar seviyesinin direnç, 2.500 doların ise destek seviyesi olduğunu belirtiyor. Türkiye’de ise Hazine nakit dengesi ve Fitch Ratings'in Türkiye raporu yakından takip edilecek.

Altın fiyatlarının küresel ekonomik gelişmelere paralel olarak dalgalanmaya devam etmesi bekleniyor.

Editör: Ismail Usta