Ates Nasıl Düşer

 Ateş yükselmesi durumunda evde uygulayabileceğimiz teknikler bulunmasına rağmen en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesini önermekteyiz. Çünkü ateş yükselmesi daha büyük bir hastalığın bizlere önceden habercisi olabilir. 

Bunları bildikten sonra vücutta ateş nasıl düşer sorusuna annelerimizden, ninelerimizden gördüğümüz yöntemleri cevap olarak verebiliriz. Ates nasıl düşer sorusuna cevap şeklinde şunları sıralayabiliriz:

• Ateş yükselmesi ciddi bir problemin habercisi olabilir. Bu nedenle en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıyız. Konusunda uzman olan doktorların vereceği ateş düşürücü ilaçlar bu duruma çare olabilecek en güzel yöntemdir. 

• Ateş giydiğimiz kıyafetlere bağlı olarak da yükselebilir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında ince ve hafif giysiler giymeye özen gösterilmelidir.

• Hafifletici orta sıcaklıkta yapılacak bir banyo vücut ısısının yerine gelmesini sağlayabilir. Bu durum bizlere hem ferahlık verecektir hem de güzel kokmamızı sağlayacaktır. 

• Ateş yükselmesi durumunda dinlenme ve istirahat etmek önemlidir. Ağır ve yorucu işlerden kaçınmak ve vücudumuzu yormamak gerekir. 

Bu gibi önlemler ile ateşi vücutta düşürebiliriz. Sorunlar baş gösterdiğinde en yakın sağlık kuruluşuna giderek uzman bir isimden destek almak en doğrusu olacaktır. Ateş deyipgeçmemek ve bulunuyorsa bunun altında yatan problemleri ortaya çıkarabilmek için uzman doktorlardan yardım almak şarttır.

Editör: Arda KERSU