Mini Countryman : ABD Pazarındaki Yeni Elektrikli Oyuncunun Zorlukları Mini Countryman : ABD Pazarındaki Yeni Elektrikli Oyuncunun Zorlukları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki enflasyon beklentilerinin son on aydır olumlu bir seyir izlediğini açıkladı. Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde iyileşmeler gözlemlendiğini belirtti.

Şimşek'in açıklamalarına göre, temmuz ayında yaşanan yüksek aylık enflasyon, yıl sonu beklentilerini kısıtlı bir şekilde artırsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7'ye, 24 ay sonrası beklenti ise yüzde 19,3'e geriledi. Şimşek, yıllık enflasyonun ağustos ayı itibarıyla belirgin bir düşüşe geçmesini ve bu eğilimin yıl boyunca devam etmesini beklediklerini vurguladı.

Bu açıklamalar, Türkiye ekonomisi için umut verici bir tablo çizerken, enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin etkilerini göstermeye başladığını da ortaya koyuyor. Bakan Şimşek'in açıklamaları, piyasalarda olumlu bir hava yaratırken, ekonomik istikrarın sağlanması yönündeki adımların önemini bir kez daha vurguluyor.

Editör: Ismail Usta