Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi'ni yerinde inceledi. İncelemelere mahalle sakinleri ve çocuklar da eşlik etti. Merkez, çocuklar ve yetişkinler için geniş kapsamlı spor ve gelişim imkanları sunacak.

Başkan Seçer, ‘Toroslar Spor Park Ve Çocuk Geli̇şi̇m Merkezi̇’ni̇ İnceledi̇ (4)

Çocuklar ve Yetişkinler İçin Bir Merkez

Başkan Seçer, bölgenin çocuklar ve yetişkinler için sosyal ve fiziksel aktiviteler yapabileceği bir alana ihtiyaç duyduğunu belirtti. “Bu merkezde hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik aktiviteler gerçekleştirilebilecek” diyen Seçer, Çocuk Gelişim Merkezi, yarı olimpik açık havuz, çocuk havuzu, Survivor Parkuru ve spor alanlarının yer alacağını ifade etti. Merkezin 4.789 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve Aralık ayında tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Toroslar’ın Spor İhtiyacı Karşılanıyor

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, merkezin bölgedeki çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu mahalledeki çocukların önemli bir kısmı belki hayatında ilk kez Büyükşehir sayesinde havuz ile tanışacak” dedi. Yıldız, ayrıca 150 çocuğun bu merkezde okul öncesi eğitim alacağını, bunun 150 aileye rahatlama sağlayacağını vurguladı. Merkezin aynı zamanda kadınların sosyal hayata katılımını artıracağını ve onların iş arama süreçlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Samsun Otogarı Taşınıyor! Başkan Doğan'dan Önemli Açıklamalar... Samsun Otogarı Taşınıyor! Başkan Doğan'dan Önemli Açıklamalar...

Merkezin Özellikleri

Merkezde, çocuklar için 565 metrekare kapalı alana sahip Çocuk Gelişim Merkezi, 312 metrekare yarı olimpik havuz ve çocuk havuzu yer alacak. Ayrıca yetişkinler için spor ve yürüme alanları ve bir kafe de bulunacak. Merkezin inşaatı hızla devam ediyor ve kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Başkan Seçer, Toroslar'da ihtiyaç duyulan bu gibi projelerin devam edeceğini ve bölgeye önemli katkılar sunacaklarını ifade etti.

Editör: Ismail Usta