BİK Adana Şube Müdürü Dr. Oranlı MEİGDER’i ziyaret etti BİK Adana Şube Müdürü Dr. Oranlı MEİGDER’i ziyaret etti

Mezitli Belediyesi’nde çalışan personelin maaşlarına yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile çalışan maaşlarına %35 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte, belediye personelinin en düşük maaşı 30 bin TL, en yüksek maaşı ise 41 bin TL oldu. Ayrıca, meslek primlerinde eğitim durumuna göre %50 ile %650 arasında değişen zam oranları da uygulandı.

"Çalışanlarımızın Yanındayız"

Başkan Tuncer, zam kararıyla ilgili açıklamasında, belediyenin çalışanlarına verdiği önemi vurguladı. "Toplu iş sözleşmesi ile işçilerin maaşlarını artırarak yaşam standartlarını iyileştirdik. Bu adım, çalışanlarımızın hem ekonomik koşullarını iyileştirmek hem de motivasyonlarını artırmak için atılmış önemli bir adımdır," dedi. Tuncer, yapılan zamlarla birlikte belediye çalışanlarına ek yardımlar ve mesleki primlerin de düzenlendiğini belirtti.

"Türkiye’de İlçe Belediyeleri Arasında Zirvedeyiz"

Sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulunan Başkan Tuncer, Mezitli Belediyesi’nin, Türkiye genelinde en yüksek maaş zammı yapan ilçe belediyelerinden biri olduğunu söyledi. Tuncer, "Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımızın haklarını koruyarak, onları her zaman desteklediğimizi gösterdik. Bu adım, çalışanlarımızın motivasyonunu artıracak ve daha verimli bir çalışma ortamı sağlayacak," dedi.

Başkan Tuncer, sendika temsilcilerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ederek, yapılan zammın hayırlı olmasını diledi.

Editör: Ismail Usta