Önceden hasat sonrası günlerce süren kabuk soyma işlemi, artık bir saat gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor. Bu yenilik, üreticilerin hasat dönemini keyifli hale getirirken, saatte 500 kilogram badem soyabilen makineler sayesinde işlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor.

Üreticilerin Yüzü Gülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü destek programları, Aydıncık ve Gülnar'daki üreticilerin yüzünü güldürüyor. Verilen makinelerle, günlerce süren zorlayıcı işler yerine artık kısa sürede sonuç alabiliyorlar. Duruhan, Yarmasu ve Bozağaç mahallelerinde kurulan üç adet badem soyma makinesi, üreticilerin zamanını daha verimli kullanmalarını sağlıyor.

Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırılara Karşı Sessiz Kalmayacağız! Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırılara Karşı Sessiz Kalmayacağız!

“Zahmetli İşler Kolaylaştı”

Aydıncık ilçesi Duruhan Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kızıltaş, makinenin gelmesiyle birlikte badem soyma işinin kadınları zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Özellikle çocuklarımıza zaman ayıramıyorduk. Şu an bir günlük iş bir saate düştü,” diyerek teşekkürlerini iletti.

Üretimde Verimlilik Artıyor

Duruhan Mahallesi muhtar azası Faruk Acun, makinelerin kadın ve erkek herkesi rahatlattığını belirtti. Daha önce 200 kilo bademi akşama kadar soyabilen kadınlar, şimdi bir saatte bu işlemi tamamlayarak, başka işlerle ilgilenme fırsatı buluyorlar.

Duruhan Mahallesi sakini Kenan Aydın, badem soyma makinesinin işlerini kolaylaştırdığını ve çiftçilerin halinden anlayan Başkan’a teşekkür ettiklerini ifade etti.

“Üç Günlük İş Bir Saate Düştü”

Sıddıka Özgen, makine sayesinde işlerin kolaylaştığını belirterek, “Üç günlük işi bir saatte yapıyoruz, çok rahatız,” dedi. Dursun Acun da benzer şekilde, günlerce süren zahmetin sona erdiğini ve artık diğer işlere de vakit ayırabildiklerini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin badem soyma makinesi desteği, yerel üreticilerin yaşam kalitesini artırırken, tarımsal üretimin verimliliğini de önemli ölçüde artırıyor. Üreticiler, artık hasat dönemi boyunca zamanlarını daha verimli kullanabilirken, bu yenilik sayesinde badem yetiştiriciliğinin ekonomik değerinin de artması bekleniyor.

Editör: Ismail Usta