Geri Dönüşüm Kutularına Atılacak Maddeler

Ayrıca geri dönüşüme uygun malzemeler tesislerde tekrar kullanılabilir hâle getirilerek, malzemeleri israf da etmemiş oluyoruz. 

Geri dönüşüm yapılabilecek malzemeler aslında bellidir. Bunlar belirli başlı olarak metal, plastik, cam veya kâğıt şeklindedir. Örneğin temizlik yaparken kullandığımız deterjan veya yüzey silme malzemeleri geri dönüştürülebilir plastiklerden yapılabilir. Bu sayede kutusu bittiğinde onu çöp kutusuna atmak yerine geri dönüşüme kazandırabiliriz. Geri dönüşüm kutularına atılacak maddeler arasında kısaca özetlemek gelirse şu malzemeler gelir:

• Metaller

• Plastikler

• Cam veya Seramikler

• Kâğıt Malzemeler

Bu tarz malzemeler geri dönüşüm için uygun olan malzemelerdendir. 

Geri Dönüşümün Yayılabilmesi için Neler Yapmamız Gerekir?

Öncelikli olarak bireysel ve toplumsal olarak bilinçlenmek şarttır. Bu her konu için geçerlidir. Örneğin küresel ısınmanın gelecekteki etkileri üzerine veya geri dönüşüm seminerlerine katılabiliriz. Bu katılımların ardından öğrendiğimiz bilgileri çevremize aktararak toplumsal bir farkındalık oluşturabiliriz.

Evimizde ve caddelerimizde geri dönüşüm kutuları kullanarak bu hareketin başlayabilmesi için öncü olabiliriz. 

Geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunun farkına varabilmemiz için kendi dünyamızdan buna örnekler bulabiliriz. Örneğin elektriklerin veya suların kesildiği günler bu nimetlerin ne kadar büyük bir armağan olduğunun farkına varıyoruz. Gelecekte de kaynakların tükenmemesi için paylaşabilmeyi, onları tasarruflu bir şekilde kullanabilmeyi öğrenmeliyiz.

Editör: Arda KERSU