Bir Çin Otomotiv Devi Daha Türkiye’ye Geliyor!

BYD’nin Türkiye'de yatırım yapacağı haberlerinin ardından, bir başka Çinli otomotiv devi Skywell'in yetkilileri de Türkiye'ye ziyarette bulundu. Kısa süre önce Çin menşeli otomobil ithalatına ilişkin yeni düzenleme yapılarak, yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyeti sağlandı. Bu düzenleme ile Çin menşeli otomobil ithalatının ek mali yükümlülükten muaf olacağı açıklandı.

Skaywel

1 Milyar Dolarlık Yatırım

Bu duyurunun ardından BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı iddiaları ortaya çıktı. Şimdi ise Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell’in yetkilileri Türkiye'ye geldiler.

Skywell Turk

Ankara’da Stratejik Görüşmeler

Skywell’in kurucu başkanı Stephen Wong, CEO Wu Longba ve Skywell Türkiye ve Europe Bölge Direktörü Chen Quanrong, Ulu Motor ile mevcut stratejik ve teknolojik ortaklıklarını global platformlarda büyütmek amacıyla Ankara'da bir araya geldi. Bu toplantıya Ulu Motor ve Ulubaşlar Grubu kurucu başkanı Nuri Ulubaş, Ulu Motor Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ziya Ulubaş ve Skywell Europe & UK CEO’su Mahmut Ulubaş da katıldı.

Skywell Jpg

Resmi Plaket Töreni

Skywell’in kurucu başkanı Stephen Wong, Skywell Türkiye bayilerinden biri olan Cankay Otomotiv'i resmi plaketi ile ödüllendirdi. Plaket, Cankay Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cankay Çetinkaya'ya verildi. Heyet, Ankara Çin Konsolosluğu ve Türkiye-Çin Ekonomik ve Ticari İş Birliği Forumu’na katılarak temaslarda bulundu.

Gelecek Planları

Skywell yetkilileri, Türkiye'de bir araç üretim hattı kurma, yedek parça tedarik sistemini Türkiye’ye getirme ve bazı parçaların üretimini burada yapma planlarını belirtti. Ayrıca Türkiye’nin yeni enerji araç endüstrisi teknolojisini ve kapasitesini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladılar.

Skywell’in bu adımları, Türkiye’nin elektrikli otomobil sektöründeki büyümesine ve uluslararası ortaklıkların güçlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Editör: Ismail Usta