Evde Doğal Mide Koruyucu

Fakat ne yazık ki yaşlandığımızda iş işten geçmiş olabiliyor. Bu nedenle hemen şu anda hayatımızda yer verdiğimiz zararlı alışkanlıkları terk edebilmeliyiz. Bunların başında sigara ve alkol gelmektedir. Akciğerler başta olmak üzere sağlığımıza zarar veren sigara aynı zamanda mideye de rahatsızlık verir. Yine alkol ve sigara mide kanserlerinin başlıca nedenleri arasında gösterilebilir. Ev ortamında yapacağımız doğal taze çaylar sayesinde midemizi koruyabiliriz. İşte herkes tarafından bilinen evde doğal mide koruyucuolarak hazırlayabileceğimiz yiyecek ve içecekler şunlardır:

• Zencefil Çayı

• Nane Çayı

• Papatya Çayı

• Yulaf Ezmesi

Dengeli ve Düzenli Beslenmenin Avantajları Nelerdir?

Uzun ve kaliteli bir yaşam amaçlayan herkesin hayatında belirli radikal kararlar vermeleri şarttır. Örneğin uzun süre sigara kullanımı bizlerin hayatında büyük ve ağır hasarlara yol açabilir. Yine düzenli alkol tüketimi de vücudumuzda istenmeyen tahribatlar oluşturabilir. Bu nedenle kötü alışkanlıkları terk ederek, düzenli bir yaşama adım atmak herkes açısından faydalı olacaktır. 

Dengeli ve düzenli beslenmek, faydalı besinler tüketmek sağlığımıza katkıda bulunur. Sindirim sistemimizi düzenler, daha iyi hareket edebilmemiz sağlar, kalp sağlığımızı korur ve bizleri hastalıklara karşı daha dirençli hâle getirir. Bunun için besinlerde bulunan protein, vitamin ve mineralleri vücudumuza katmamız şarttır.

Editör: Arda KERSU