Dört İlimiz İçin Uyarısağanak-1

Tahmini öğleden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ve Ağrı’nın kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenmekte. 

Yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojide Renk Kodlarının Anlamı Nedir?

Yeşil: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik bir hadise tahmin edilmemektedir. Hava durumu normal seyrindedir.

Sarı: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmasa da, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. Örneğin: kuvvetli yağmur, fırtına, kar yağışı gibi.

Turuncu: Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıkça görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olunmalı, güncelmeteorolojik uyarıları takip edilmeli ve yetkililerin talimatlarına uyulmalıdır.

Kırmızı: Hava durumu çok tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise nadirdir ve yaygın hasara ve kayıplara yol açabilir. Hemen gerekli önlemler alınmalı, yetkililerin talimatlarına uyulmalı ve güvenli bir yere gidilmelidir.

Mor: Hava durumu aşırı tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise son derece nadirdir ve büyük hasara ve can kaybına yol açabilir. Hemen acil durum planı uygulanmalı, yetkililerin talimatlarına uyulmalı ve güvenli bir yere gidilmelidir.

Editör: Nilda Erol