Mavi Balinalar

Bunun yanı sıra içme suyu olarak nehir ve tatlı su kaynaklarını kullanırız. Su yalnızca tüketmek için değil aynı zamantemizlenebilmek için de uygun bir kaynaktır.

Suyun hayatımızdaki rolü bu derecede büyükken, su canlıları da bir o kadar görmeye değerdir. Örneğin okyanusların derinliklerinde yaşayan mavi balinalar devasa boyutları ve ağırlıklarıyla ön plana çıkan eşsiz canlılar arasında yer alır. Genellikle filmlerden görmeye alıştığımız balinalar ayrıca zekâları ve kıvrak yapılarıyla da toplum tarafından bilinir. 

Mavi Balinaların Özellikleri Nelerdir?

Mavi balinaların uzunluğu yaklaşık 20 ila 30 metre arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra ağırlıkları 100 tonun üzerine çıkabilir. Mavi balinalar okyanusların derin sularında yaşarlar. Genellikle suyun sıcaklıklarını takip ederek bulundukları bölgeleri yaz ve kış demeden değiştirirler. 

Mavi balinaların akıllı ve zeki yaratıklar olmaları, çıkardıkları seslerin ilginç olmaları da oldukça ilginçtir. Bu canlı türleri çıkardıkları sesler sayesinde diğer balinalar ile iletişim haline geçerler. Bu sayede tehlikelerden kaçabilir ve kendilerine uygun olan eş adaylarını bulabilirler. 

Mavi balinalar her ne kadar boyutlarıyla ve cüsseleriyle devasa gibi gözükseler de aslında oldukça cana yakındırlar. Suyun derinliklerinde okyanusların en gizli köşelerinde hayatlarına devam eden bu canlı türleri aynı zamanda ekosistemimizin doğru bir şekilde işleyebilmesi açısından da büyük öneme sahiptirler. 

Editör: Arda KERSU