E124 nedir

 Fakat hayattaki en değerli varlığımızın sağlık olduğunu çoğu zaman unuturuz. Çalışan insanlar olarak hayatımızın büyük bir bölümünü iş yerinde ve evlerimizde geçiririz. Kendimizi çoğu zaman 4 duvar arasında hapsolmuş şekilde hissederiz. 

Bu nedenle yediğimiz içtiğimiz gıdalara da özen gösterecek vakitleri çoğu zaman bulamıyoruz. E124 nedir genellikle gıda malzemelerinin içine koyulan, kırmızı renkte olan renklendirici ve tatlandırıcı bir katkı maddesidir. Katkı maddelerinin yiyeceklere koyulmasının ardında yatan nedenler ise kısaca şu şekilde sıralanabilir:

• Gıdaların estetik görünümünü güzelleştirmek. Bu sayede ürünlerini insanlara daha güzelmiş gibi göstererek pazarlama stratejisi oluşturmak

• Ürünlerin tanıtımını veya reklamını yapabilmek için onları daha renkli göstermek

• Tatlandırıcı veya katkı maddesi koyarak besinlerin içerdiği tat oranını artırmak ve insanların bundan daha fazla keyif almasını sağlamak

• Raflarda bulunan ürünlerin ömürlerini artırmak. Bu sayede son kullanım tarihlerini geciktirmek

Katkı Maddelerinden Kaçınmak Neden Önemlidir?

Yiyecekleri raflardan almadan önce son kullanım tarihlerine dikkat ederiz. Fakat içerisinde hangi besinlerin bulunduğuna bakmayız. Fakat renklendirici, tatlandırıcı gibi maddelerin çoğu sağlığımız açısından zararlıdır. Doğal olmayan yöntemlerle yapay bir şekilde elde edilen katkı maddelerinden kaçınmamız sağlığımızı koruyabilmemiz açısından oldukça önemlidir. Uzun süreli bakıldığında atacağımız sağlığımızı koruyama yönelik adımlar ise hayati öneme sahiptir.

Editör: Arda KERSU