E321 Nedir

Bu standartları taşımayan ürünler piyasalardan toplatılarak, onların daha geniş kitlelere ulaşması engellenir. Bunun yanı sıra tükettiğimiz ürünlerin etiketlerinin üzerinde son kullanma tarihi, ürünlerin içerikleri veya nasıl tüketilmeleri gerektiği gibi konulara da değinilir. 

Paketlerin üzerinde yer alan e321 nedir sorusuna gelecek olursak, bu tükettiğimiz gıda-kozmetik gibi ürünlerde bozulmayı engelleyen bir katkı maddesidir. Bilindiği gibi besinler açık veya sıcak havalarda kısa süreler içerisinde bozulmaya meyillidir. Gıda üreticileri ise bu durumu ortadan kaldırabilmek ve ürünlerini pazarlarda daha uzun süreler tutabilmek için gıda katkı maddeleri kullanırlar. 

Katkı Maddeli Ürünleri Tüketmek Sağlığa Zararlı Mıdır?

Tabi ki bu sorunun cevabını bir gıda uzmanı vermelidir. Fakat bilindiği gibi son yıllarda beslenme kaynaklı kanser vakaları toplumumuzda ve dünyada artmıştır. Bu kanser hastalıkları başta olmak üzere birçok farklı rahatsızlıklar beslenme sebebiyle ortaya çıkabilir. Katkı maddelerinin son yüzyıl içerisinde artması ile kanser oranlarının yükselmesi arasında bir bağlantının olabileceği üzerine tartışılıyor. 

Olabildiğince doğal ve taze ürünleri tüketmek tabi ki her zaman sağlığımız açısından iyi olacaktır. Fakat çalışan insanlar çoğu zaman taze besinleri bulabilecek imkanlara sahip olamayabilirler. Bu nedenle dondurulmuş ürünler tüketirler ve bu sebeple de sağlıklarını tehlike altına atmış olurlar.

Editör: Arda KERSU