Emeklilere Fark Ödemesi Yapılacak Tarih Belli Oldu

SGK, 26 Temmuz 2024'te Zam Farklarını Ödeyecek

Zam Farkları Ne Zaman Ödenecek?

26 Temmuz 2024 tarihinde, Emekli Sandığı'na tabi 2 milyon 441 bin 795 kişinin aylıklarındaki fark tutarları, ilgili banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek ödenecek.

SGK'dan Yapılan Açıklama

SGK tarafından yapılan açıklamada, 5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) bendi kapsamında olan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Temmuz 2024 döneminde oluşan fark tutarlarının, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren ödeneceği belirtildi.

Ödeme Detayları

Emekli Sandığı'na bağlı aylık alanlara, ödeme şekli aylıklarını her ay alanlardan üçer aylıklar halinde almakta olanlara kadar değişiklik gösteriyor:

Aylıklarını her ay alanlara: Temmuz ayı maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

Üçer aylıklar halinde alanlara:

1. Grupta (Mayıs-Haziran-Temmuz): Temmuz ayı maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

2. Grupta (Haziran-Temmuz-Ağustos): Temmuz ve Ağustos ayları maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

3. Grupta (Temmuz-Ağustos-Eylül): Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

Toplam Fark Ödemesi

Toplamda 11 milyar TL tutarındaki fark ödemesi, Emekli Sandığı'na tabi aylık alanların gelirlerine önemli bir katkı sağlayacak.

SGK'nın açıkladığı bu ödeme takvimi, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların merakla beklediği bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Emekli Sandığı'na tabi milyonlarca vatandaşın yaşayacağı bu maddi destek, ekonomik anlamda rahatlama sağlayacak ve aile bütçelerine olumlu yansıyacak.

Editör: Arda KERSU