Online oyun dünyası, rekabetin ve stratejinin hüküm sürdüğü derya deniz bir alan. Kazanmak için sadece yetenek değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşam tarzı ve oyun deneyiminizi optimize eden ekipmanlara sahip olmak gerekiyor. Peki, Türk oyuncular oyun becerilerini bir üst seviyeye taşımak ve https://gates-of-olympus-oyna.org/ gibi oyunlarda adlarından söz ettirmek için farklı imkanları değerlendiriyor. Bu konuda ilham verebilecek ve akıllı oyuncuların kullanarak performanslarını arttırdığını belirttiği bazı uygulamalara ve cihazlara göz atacağız.

Teknolojik Ürünler Performansa Etki Ediyor

Uzun oyun saatleri hareketsiz kalmanıza neden olabilir. Bunun içinse teknoloji oyun severlerin yardımına koşuyor.

Aktivite Takip Cihazları

Aktivite takip cihazları, oyun oynarken bile hareket seviyenizi görüp değerlendirmenize olanak veriyor. Böylece günlük adım sayınızı, yakılan kalori miktarını ve uyku düzeninizi kontrol etmeniz mümkün hale geliyor. Yazı yazılırken bu kulvarda, Xiaomi Mi Band 5 ve Fitbit Charge 5 gibi cihazlar Türkiye pazarına girmişti. Oyun oynarken saatte 100 ila 150 arasında kalori yaktığını da ekleyelim. Aktivite takip cihazı sayesinde oyun oynarken egzersiz yapıyormuş gibi hissetmeniz mümkün.

Akıllı Saatler

Akıllı saatler, sadece zamanı göstermenin çok ötesinde geçmiş durumdalar. Oyun oynarken telefonunuza bakma ihtiyacını azaltarak size konfor sağladıkları gibi oyundan kopmadan iletişimde kalma imkanı veriyorlar. Ayrıca, bazı akıllı saatler aktivite takibi, uyku izleme ve müzik kontrolü gibi özellikleriyle de popüler.. Samsung Galaxy Watch 4 ve Huawei Watch GT 3, Türkiye'de en yaygın kullanılan cihazlar arasında yer alıyor.Burada ufak bir ipucu verelim. Oyun oynarken gelen bildirimleri sessize ayarlamak yerine titreşime geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece, dünyadan kopmadan oyununuza devam etmeniz mümkün olur.

Odadaki Setup

Oyun oynarken uzun saatler geçireceğiniz için bulunduğunuz yerde kullandığınız eşyaların ergonomik olması önemli.

Oyuncu Sandalyesi:

Rahatsız bir sandalyede uzun süre oturmak, sırt ve boyun ağrısına yol açabilir. Ergonomik oyuncu sandalyesi, ayarlanabilir yükseklik, bel desteği ve yastıklı kolçaklar gibi özelliklere sahip olmalıdır. Bu sayede doğru postürü koruyarak oyun sırasında rahatlığınızı maksimuma çıkarabilirsiniz. Nitro Concepts S300 ve DXRacer OH/FD/HY gibi markalara göz atabilirsiniz.

Oyuncu Klavyeleri ve Fareleri:

Hızlı tepki ve hassasiyet oyunlarda kritik öneme sahip. Oyuncu klavyeleri ve fareleri, normal klavyelere ve farelere göre daha hızlı tepki süresi, programlanabilir tuşlar ve ergonomik tasarımlar sunuyor. Fizyolojinize uygun fare ve klavye seçmenizi öneririz.

Oturma Minderi:

Oyun oynarken uzun süre oturmak rahatsız edici olabilir. Oturma minderi, bel desteği sağlayarak oturma pozisyonunu iyileştiriyor. Üstelik yalnızca oyuncular için değil, uzun süre oturarak çalışan herkes için faydalı bir aksesuar olduğu biliniyor.

Kulaklıklar:

İyi bir oyun deneyimi için kaliteli ses sistemi şart. Oyuncu kulaklıkları, surround ses teknolojisi sayesinde oyunun ortam seslerini ayrıntılı bir şekilde duymanızı sağlar. Bu sayede rakipleriniz hakkında daha iyi sezgilere sahip olabilir ve stratejinizi daha etkin bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Alternatif Yollar

Oyun oynarken aslında dikkat edilebilecek farklı yöntemler var. Mesela yeşil köşe ile oyun oynadığınız yere bitkileri dahil etmek harika bir yol. Doğru aydınlatmanın da çok önemli olduğu bir gerçek. Çok karanlık veya çok aydınlık bir ortam göz sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Sonuç olarak online oyun oynarken sadece beceri ve yetenek yetmiyor. Akıllı aksesuarlar, oyun performansınızı artırmanın, sağlığınızı korumanın ve oyun deneyiminizi zirveye taşımanın harika bir yolu. Siz de oyun tarzınıza uygun ürünleri tercih ederek oyun dünyasında başarıyı yakalayabilirsiniz.

Editör: özge Özkan