Kandil Yağı Neden Yapilir

Günümüzde mum ışıkları romantik bir görünüm verme amacı dışında herhangi bir yerde kullanılmamaktadır. Eskileri veya diğer adıyla maziyi canlandırabilmek için günümüzde halen kandil yağı veya gaz yağları gibi aydınlatıcı unsurlar kullanılabilmektedir. Kandil yağı neden yapilir sorusu aslında cevaplanması oldukça basit bir sorudur. Bu yağlar genellikle 

• Zeytinyağı

• Diğer bitkisel yağlar veya 

• Gül, misk gibi koku veren bitkilerden hazırlanır.

Kandiller yandığında ise bizlere umut ve mutluluk verir. Aydınlanmayı temsil eden bu yağlar aynı zamanda yandığında ortama güzel koku vermesi sebebiyle de oldukça tercih edilirler. 

Romantik Bir Yemek Hazırlayabilmenin Yolları Nelerdir?

Kandil yağları veya mum ışığı gibi kelimeler her ne kadar artık geçmişte kalıyor gibi gözükse de aslında romantik bir akşam yemeğinin olmazsa olmazları arasındadırlar. Sevgilimiz veya eşimizle özel bir yemek yerken hazırlanacak olan masaya muhakkak mum ışıkları dizilmelidir. Mumlar romantik bir akşam yemeğinin yanı sıra yaş pastalarının da en iyi arkadaşlarındandır. Örneğin bir kişinin doğum gününde hazırlanacak olan yaş pastaya onun yaşı miktarınca mum dikilir. Doğum günü sahibi ise bu mumları üfleyerek içerisinde bir dilek diler. Toplum arasında yaygın bir inanca göre bu dileklerin kabul olacağına inanılır.

Editör: Arda KERSU