Geri Dönüşüme Neler Atılır

Geri dönüşüm sayesinde kaynaklardan önemli miktarda tasarruf edebilir ve giderlerimizi önemli ölçüde azaltabiliriz. Özellikle Avrupa’nın Almanya, Fransa veya Hollanda gibi ülkelerinde sokaklarda veya cadde başlarında geri dönüşüm kutularını görebilmek mümkündür.

Fakat ülkemizde henüz geri dönüşüm kutularının yaygın olması ne yazık ki mümkün olamamıştır. Bu nedenle geri dönüşümde dünyanın birazcık gerisinde kalmış olabiliriz. Genel olarak bilinmelidir ki geri dönüşüme neler atılır sorusu oldukça basit bir şekilde cevaplanabilir. İşte geri dönüşüme kazandırabileceğimiz önemli malzemeler başlıca şunlardır. 

• Metal

• Plastik

• Cam

• Kâğıt

Geri Dönüşüm Gelecekte Daha Önemli Olacak Mıdır?

Dünya nüfusu 8 milyara doğru giderken, doğum oranları da her geçen gün artıyor. Enerji, su veya besin gibi kaynaklara ihtiyacımız tarihte hiç olmadığı kadar fazla. Gelecekte ise bu durumun nasıl değişeceğini tam olarak bilemesek bile, tarıma ve enerjiye olan ihtiyacın genel olarak artacağından söz edebiliriz. 

Geri dönüşüm sayesinde kaynakları israf etmemek söz konusu olur. Örneğin kullandığımız bir pet şişenin geri dönüşüm tesislerinde tekrardan işlenerek tekrar bir pet şişeye dönüştürülmesi mümkün olabilir. Bunun yanı sıra hurda olarak toplanan metaller, eritilerek tekrar kullanıma dahil edilebiliyorlar. Tüm bu özellikler sayesinde kullandığımız kaynakları israf etmemiş oluyoruz.

Editör: Arda KERSU