Cruelty Free Markalar

 Takıları özellikle deniz canlılarından, mercan veya elmas gibi taşlardan elde ediyoruz. 

Bunun yanı sıra bir ürün geliştirilirken insan sağlığına zararlı olup olmadığı bazı canlılar üzerinde öncelikli olarak test edilebiliyor. Maymunlar başta olmak üzere fareler de birçok farklı deneyin birer parçası olarak görev yapabiliyor. Bu durum hayvan dostu aktivistleri ayağa geçiriyor ve bu durum büyük bir toplumsal kavgaya sebep olabiliyor. Cruelty Freemarkalar denildiğinde anlaşılması gereken olay, bu ürünleri hazırlarken herhangi bir canlıya bu uğurda zarar verilmediğinin altının çizilmesi yatıyor. Bu markalara örnek olarak günümüzde şunlar verilebiliyor:

• Too Faced

• Anastasia Beverly Hills

• Urban Decay

• The Body Shop

• Tarte CosmeticsLush

Cruelty Free Markalar Neden Önemlidir?

Cruelty Free marka olabilmek için tüm üretim yöntemlerinizi şeffaf bir şekilde sertifikalandırmanız gerekiyor. Tüm üretim hattı boyunca herhangi bir şekilde bu ürünün üretilmesi aşamasında zarar verilmediğinin belge altına alınması gerekiyor. Ülkemizde veya dünyada bu tarz etik davranışlara özen gösteren milyonlarca dürüst müşteri bulunuyor. 

Kısacası insanoğlu olarak yaşarken, doğada yalnız başımıza olmadığımızın bilincinde olmalı ve hayvanlara da elimizden geldiği kadar kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz gerekir.

Editör: Arda KERSU