İan Somerhalderİan Somerhalder

Oyunculuk, Sinema ve Tiyatronun Önemi Nedir?

Sinema ve tiyatro birçoğumuz için hafta sonları vakit geçirmek için gittiğimiz yerler dışında herhangi bir anlam ifade etmiyor. Fakat iyi bir aktör, oyuncu olabilmek için bu işe veya mesleğe bir ömür adayabilmek gerekiyor. Konservatuarda oyunculuk eğitimi almak yalnızca bu mesleği yapabilmek için çoğu zaman yeterli olmuyor. Bunun dışında oyuncuların kişisel gelişim kurslarına katılarak kendisini daima geliştirmesi gerekiyor. Örneğin iyi bir oyuncu dublör kullanmadan ata binebilmeli, kılıç kuşanabilmeli veya gerçekçi olması adına silah atabilmeyi dahi bilmelidir. 

Sanat Toplum için Gerekli Midir?

Sanat müzik, sinema ve resim gibi geniş bir alandır. Bu alan içerisinde çalışan ve bu işten ekmek yiyen birçok insan bulunuyor. Öncelikli olarak sanatın bir ülkede gelişebilmesi için o ülkenin ekonomik anlamda kalkınmış olması şarttır. Sofrasında yiyecek yemeği dahi zor olan bir kişinin sanatsal faaliyetlere katkıda bulunabilmesi pek de mümkün değildir. 

Sanat bu nedenle daima batı toplumlarında daha fazla gelişmiştir. Batı toplumlarının ekonomide ve teknolojide daima ileride olmalarının sanatlarının gelişmesine olumlu yönde katkı yaptığı söylenebilir.

Editör: Nilda Erol