Köpeklerde Pire

Evcil hayvan beslemek birçok sorumluluğu da beraberinde getirir. Özellikle çalışan insanlar için evcil hayvan edinmek pek de mantıklı bir davranış değildir. Çünkü çalışan insanlar kendilerine dahi ayıracak vakitleri zor bulurlar. Bu nedenle en yakın dostlarımızla ilgilenecek vakitleri bulmakta zorlanabilirler. Evcil hayvanlarda bilhassa köpeklerin bakımları ihmal edildiğinde pireler meydana gelir. Köpeklerde pire veya diğer zararlı bakteriler bakımsızlık sonucu meydana gelme olasılığı oldukça yüksektir. 

Köpeklerde Pire Vakasıyla Karşılaşınca Ne Yapılmalıdır?

Eğer ki bir evcil hayvan besliyorsak muhakkak tanıdığımız bir veterinerin olması şarttır. Evcil hayvanımızın gerekli aşılarının düzenli yapılması gerekir. Onun bakımlarını da evde asla ihmal etmemek şarttır. Yiyeceklerini ve suyunu düzenli vermek evcil hayvan bakabilmek için çoğunlukla yeterli olmaz. 

Çünkü evcil hayvan beslemek yalnızca onun yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını gidermek değildir. Onunla zaman içerisinde bir dostluk kurabilmek, boş vakitlerimizde onu dışarıya çıkararak hava alabilmesini sağlamak gerekir. Ayrıca yaşamış olduğu odayı veya alanı düzenli olarak havalandırabilmeli, yastıklarını minderlerini düzenli olarak yıkamalıyız. Bu tedbirler sayesinde kedi ve köpeklerde pire başta olmak üzere, bakteri virüs gibi istenmeyen zararlı varlıklardan kaçınabiliriz. 

Editör: Arda KERSU