Sıcaklıklar Yüksek Seyredecek

Mersin’de gün boyunca sıcaklıkların 30°C ile 34°C arasında değişmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde hava sıcaklıkları 28°C civarında başlayacak ve öğleden sonra 33°C’ye kadar yükselecek. Akşam saatlerinde ise sıcaklıklar 29°C civarında olacak. Bu yüksek sıcaklıkların, özellikle öğle saatlerinde kendini daha fazla hissettirmesi olası. Sıcak hava koşulları, vatandaşların güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamalarını ve bol sıvı tüketmelerini gerektiriyor.

Nem Oranı Artacak

Sıcaklıkla birlikte nem oranının da artması bekleniyor. Nem oranı gün boyunca %60 ile %70 arasında değişecek. Nemli hava, yüksek sıcaklıklarla birleştiğinde bunaltıcı bir ortam yaratabilir. Meteorologlar, nem oranının yüksekliği nedeniyle hava sıcaklığının daha fazla hissedileceğini ve bu durumun rahatsızlık verebileceğini vurguluyor. Özellikle açık havada vakit geçirecek kişilerin, terlemeyi önlemek ve güneş çarpması riskini azaltmak için tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Mersin'de Düşük Ayar Altın Operasyonu: 8 Gözaltı Mersin'de Düşük Ayar Altın Operasyonu: 8 Gözaltı

Rüzgar ve Hava Koşulları

Rüzgarlar, hafif ve değişken yönlerden esecek. Gün boyunca rüzgar hızının 8 km/saat civarında olacağı öngörülüyor. Rüzgarın hafif olması, deniz kenarındaki alanlarda serinleme etkisi yaratabilir ancak genel olarak hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle, rüzgarın rahatlatıcı bir etkisi sınırlı olabilir.

Editör: Nilda Erol