Nida Nur Nergiz Davasında Emsal Karar

Mersin’de 23 Ekim 2023 tarihinde pompalı tüfekle vurularak bir bacağını kaybeden İntörn Doktor Nida Nur Nergiz'in davası sonuçlandı. 12 Eylül 2024’te Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Ersin Karakuş, “Kadına karşı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, cezada takdiri indirime gitmeyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

FED Faiz Toplantısı: Piyasalarda Beklentiler ve Olası Senaryolar FED Faiz Toplantısı: Piyasalarda Beklentiler ve Olası Senaryolar

Mersin Barosu Duruşmaya Katıldı

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve diğer baro üyeleri davayı başından sonuna kadar takip etti. Baro yönetimi, Nergiz davasında verilen kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda yasaların eksiksiz uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

“Yasaların Eksiksiz Uygulanmasını Temenni Ediyoruz”

Mersin Barosu ve Kadın Hakları Merkezi, mahkemenin verdiği kararın emsal teşkil edeceğine inanıyor. Baro tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Genç bir kadının erkek şiddetine uğrayarak bir bacağını kaybetmesine neden olan bu olayda, sanığın hak ettiği cezayı alması bizleri bir nebze mutlu etmiştir. Temennimiz, tüm kadına yönelik şiddet davalarında yasaların eksiksiz uygulanmasıdır.”

Kadına Şiddetle Mücadele Devam Edecek

Mersin Barosu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, destek veren tüm dernek ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Bu tür davaların takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Editör: Ismail Usta