Mersin Barosu, 2024-2025 adli yılını görkemli bir resepsiyonla karşıladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Resepsiyona; avukatlar, stajyer avukatlar, belediye temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

M G 0218

Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, yeni adli yılda hukukun üstünlüğünü, bağımsız yargıyı ve avukatlık mesleğini savunmaya devam edeceklerini belirtti. Özdemir, sosyal kurumların en büyük erdemi olan adalet beklentisine yanıt vermenin bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Özdemir, konuşmasında hukuk fakültelerinin sorunlarından avukatların özlük haklarına kadar birçok mesleki konuya değindi. Özellikle stajyer avukatların devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, meslek alanlarını genişletecek düzenlemeler için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, avukatlara yönelik şiddetin önlenmesi ve adil yargılamanın sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Özdemir, Mersin Barosu’nun mali yapısının güçlendirilmesi için kurulan İktisadi İşletme hakkında da bilgi verdi. Bu işletme ile baroya 3 araç kazandırıldığını ve mahkeme keşiflerinde kullanılacak bu araçlarla hem avukatlara hem de vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Gelecek dönemde bu araçların sayısının artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası Coşkusu Devam Ediyor Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası Coşkusu Devam Ediyor

Baro Başkanı Özdemir, Mersin Barosu olarak yeni adli yılda da hukuk, insan hakları ve özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, yeni adli yılın yargı camiası ve tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını temenni etti.

Editör: Ismail Usta