Fazilet Durmuş, Viyana'da Çok Kültürlü Eğitim Çalışmalarına Katkı Sağladı

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Avusturya’nın Viyana kentinde düzenlenen işbaşı gözlem faaliyetine katıldı. Programın ana teması olan "Çok Kültürlü ve Çok Dilli Sınıflarda Eğitim", öğretmenlerimize farklı dil ve kültürden öğrencilerle etkili bir şekilde çalışmanın yollarını öğretmeyi amaçladı.

VGM Üniversite Burs Başvuru 2024-2025: Süreç ve Gereken Şartlar! VGM Üniversite Burs Başvuru 2024-2025: Süreç ve Gereken Şartlar!

Eğitimde Kültürel Çeşitlilik: Erasmus Deneyimi

Bu gözlem faaliyeti, Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinin, çok kültürlü sınıflarda daha kapsayıcı ve başarılı eğitim ortamları oluşturma konusunda önemli kazanımlar elde etmelerini sağladı. Farklı ülkelerden gelen eğitimcilerle bir araya gelen Türk öğretmenler, sınıf içi uygulamalarda çeşitliliği nasıl daha verimli kullanabileceklerine dair deneyim kazandı.

Yeni Eğitim Modelleri ve Gözlemler

Viyana'da gerçekleşen Erasmus+ faaliyeti, sadece öğretmenler için değil, öğrencilere yönelik de daha kapsayıcı eğitim yaklaşımlarının geliştirilmesine olanak sağlıyor. Fazilet Durmuş, bu deneyimlerin Mersin'deki okullara da olumlu katkılar sunacağını belirtti.

Editör: Ismail Usta