Mersin Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

1725017058304

Tören, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Tuğamiral Aziz Bakıoğlu'nun da katılımıyla devam etti. Şeref Salonu’nda tebriklerin kabulünün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda bir öğrenci tarafından şiir okundu ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir personel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Jandarma Komando Birliği’nin Zeybek gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin performansıyla renklendirilen program, tören geçişinin ardından sona erdi.

Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos'un Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “1918’de başlayan bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı günü konuşuyoruz. Bu topraklarda büyük mücadeleler oldu; milletimiz tek vücut olarak işgalcileri topraklarımızdan temizledi ve cumhuriyetin kilometre taşlarını döşemeye başladı” dedi. Cumhuriyetin kazandırdığı kurumlar, hukuk sistemi ve eğitim anlayışının ülkenin büyük bir değişim sürecine girmesine olanak sağladığını belirtti.

Mersin'de 5 Stajyer Avukata Cübbe Töreni Mersin'de 5 Stajyer Avukata Cübbe Töreni

Seçer, ülkenin refah, çağdaş ve rekabetçi bir toplum haline gelmesinin uzun mücadeleler ve emekler gerektirdiğine işaret ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Ağustos’a giden kurtuluş mücadelesinin bir devamı niteliğinde çalışıyoruz. Ekonomide, demokraside, insan haklarında ve eğitimde yapacağımız güzel çalışmalarla zaferimizi taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Seçer, Mersin’de önümüzdeki 5 yıllık süreçte gözle görülür değişiklikler olacağına dikkat çekerek, “Mersin daha yaşanabilir bir kent olacak. Herkesin eşit hizmet aldığı, yeşil alanların bol olduğu bir şehir oluşturacağız” dedi. Ayrıca, tüm Mersin halkını kucaklayan bir yönetim anlayışını sürdüreceklerini belirtti.

1725017068162

Son olarak, Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Adıyaman'da gerçekleştirdiği Encümen Toplantısı hakkında da konuştu. 6 Şubat Depremi'nden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’a yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Toplamda 500 milyon TL’lik yardım ve 89 araç ile 6 bin çöp konteyneri dağıtımı gerçekleştirildiğini belirtti. Seçer, “Bize ihtiyaç duyulan her noktaya, her alana Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gitmek durumundayız” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki katılımı ve açıklamaları, Mersin halkının bu özel günü coşkuyla kutlamasına katkıda bulundu.

Editör: Ismail Usta