Mersin’de Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonda, kendilerini avukat ve polis olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesi çökertildi.

Mersin'de Jandarma Operasyonu: Cinayet ve Cinsel İstismar Hükümlüleri Yakalandı Mersin'de Jandarma Operasyonu: Cinayet ve Cinsel İstismar Hükümlüleri Yakalandı

Dolandırıcılık Yöntemleri

Yapılan araştırmalarda, dolandırıcılık şebekesinin sazan sarmalı yöntemiyle çeşitli dolandırıcılık faaliyetleri gerçekleştirdiği tespit edildi. Şebeke, kendilerini uzlaştırmacı avukat veya polis olarak tanıtarak cinsel içerikli şantaj yapmanın yanı sıra, araç satan müşterileri dolandırmak için vatandaşlardan para karşılığı e-devlet şifrelerini alarak sahte ilanlar koyma yöntemini kullanıyordu. Ayrıca, panel programı adı verilen uygulama ile insanların kişisel verilerini ele geçirerek dolandırıcılık yapıldığı belirlendi.

Operasyon ve Ele Geçirilen Malzemeler

Ekiplerin düzenlediği operasyona çok sayıda ekip katıldı. Yapılan ev ve araç aramalarında dolandırıcılıkta kullanılan 21 cep telefonu, çok miktarda uyuşturucu hap, 11 bin lira nakit para, başkalarına ait banka kartları, 6 SIM kart ve ruhsatsız bir Glock marka tabanca ile mühimmat ele geçirildi.

Gözaltı ve Mahkeme Süreci

Operasyonda gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, 6 kişi tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Ismail Usta