Menteşspor, 30 Ağustos Zafer Kupası Süper Kupa Finali’nde Şampiyon Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Kupası Fındıkpınarı & Ayvagediği Süper Kupa Finali'nde Menteşspor, Burhanspor'u penaltılarla 7-6 mağlup ederek şampiyon oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kupayı kazanan Menteşspor’a bizzat takdim etti.

Başkan Seçer Maçı Yerinden Takip Etti

Mersin’in Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadyumu’nda oynanan final maçını, Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve diğer yetkililer de izledi. Başkan Seçer, taraftarların coşkusuna ortak oldu ve kazanan takıma kupayı kendi elleriyle takdim etti.

Mersin’de Bayraklara Yapılan Saldırı Mahallede Tepki Yarattı Mersin’de Bayraklara Yapılan Saldırı Mahallede Tepki Yarattı

Normal süresi 1-1 tamamlanan finalde, Menteşspor kalecisi Hasan Gurup’un 90+3. dakikada attığı gol, maçı penaltılara taşıdı. Nefes kesen penaltı atışları sonucunda, Menteşspor maçı 7-6 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Maç boyunca centilmence mücadele eden her iki takım, turnuva boyunca gösterdikleri performansla alkış topladı.

Menteşspor kalecisi Hasan Gurup, son dakika golü hakkında "İnanarak gittim ve golü attım. Rakibimiz güçlüydü, ama güzel bir mücadele verdik" derken, takım arkadaşları ve taraftarlar şampiyonluğu doyasıya kutladı. Burhanspor kaptanı Mehmet Dedemen, centilmence bir maç olduğunu ifade ederek, takımının ikinci olmasına rağmen mutlu olduklarını belirtti.

Final maçı sonrası konuşan Burhanspor oyuncularının aileleri ve mahalle sakinleri, turnuvanın hem sporcular hem de mahalleler arasında bir kaynaşma sağladığını vurguladılar. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in turnuvaya verdiği destek, mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası’nda, Fındıkpınarı ve Ayvagediği yaylalarında yapılan turnuvalara toplam 42 takım katıldı.

Editör: Ismail Usta