Savunma Sanayisinde Yeni Bir Adım: Meslek Lisesi Öğrencileri İçin Gelecek Fırsatları

Millî Eğitim Müdürlüğü, Mersin'de savunma sanayisi alanında büyük bir adım attı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik, Savunma Elektronik Sistemleri ve Savunma Mekanik Sistemleri bölümleri, öğrencilerin en gelişmiş teknolojilerle donanmasını sağlayacak. Bu yeni bölümler, gençleri hem savunma sanayisine kazandıracak hem de geleceğin önemli iş kollarında yer almalarını mümkün kılacak.

Mersin Üniversitesi, YÖK'ün 2024 İzleme Raporunda 4 Kategoride Türkiye’nin En İyileri Arasında! Mersin Üniversitesi, YÖK'ün 2024 İzleme Raporunda 4 Kategoride Türkiye’nin En İyileri Arasında!

"Ülken ve Geleceğin İçin Seni Bekliyoruz!"

Projenin tanıtımı, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yiğit tarafından yapıldı. "Ülken ve Geleceğin İçin Seni Bekliyoruz!" sloganıyla hayata geçirilen bu girişim sayesinde Mersin, savunma sanayisinde önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor.

Proje Tanıtımına Önemli Katılımcılar

Proje kapsamında açılacak yeni bölümlerin tanıtımı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Tanıtıma, İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş, MTSO Genel Sekreteri Mahmut Taşhan, Başkan Danışmanı Ercan Akın ve Sanayi Birimi Müdürü Fevzi Orak katıldı. Toplantıda öğrencilerin staj, burs ve yurtdışı eğitim fırsatları gibi avantajlardan faydalanabileceği açıklandı.

Editör: Ismail Usta