Şirin Artık İstanbul'da Yeni Bir Hayata Başladı

Temmuz ayında iki ayağı kesilmiş olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen Şirin, artık sıcacık bir yuvaya sahip. İstanbul’da yaşayan ve ampute köpeklerle ilgilenen hayvansever Işkın Moğol Alçı, Şirin’i sahiplenerek ona yeni bir hayat sundu. Şirin’in yeni ismi ise ‘Duru’ olarak belirlendi.

Büyükşehi̇r’i̇n Hayatini Kurtardiği Şi̇ri̇n’i̇n Artik Bi̇r Yuvasi Var (6)

Kaşlı Bakımevi’nden Yeni Bir Başlangıç

Şirin, Kaşlı Bakımevi’ne geldiğinde durumu oldukça kötüydü. İki ayağı eklem yerlerinden kesilmiş, tüyleri ve tırnakları kötü durumdaydı. Bakımevi ekipleri, Şirin’in bakımını üstlenerek, ona gerekli tedavi ve iyileşme sürecini sundular. Sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, Şirin’in Kaşlı Bakımevi’ndeki sürecini şu şekilde anlattı: “Şirin bize geldiğinde durumu çok kötüydü. İlk etapta tıraşını yaptık, tırnaklarını kestik, bakımlarını yaptık ve tedavisini gerçekleştirdik. Psikolojik olarak da destek verdik. Şu an oldukça mutlu ve huzurlu.”

İstanbul’a Yolculuk ve Yeni Başlangıç

Şirin’in sahiplendirilme süreci, sosyal medya aracılığıyla başlamıştı. Işkın Moğol Alçı, Şirin’in basına yansıyan haberlerinin ardından Kaşlı Bakımevi ile iletişime geçti ve sahiplenme işlemlerini başlattı. Alçı, özel bir nakil aracı ile Şirin’i İstanbul’a getirdi. Alçı, Duru’nun İstanbul’daki yeni evinde oldukça iyi olduğunu belirterek, “Duru, aşırı sakin ve iyi huylu bir köpek. Evde hiçbir zorluk yaşamadık. Kucakta uyumayı çok seviyor ve şimdi her şeye adapte oldu,” dedi.

Yeni Hayat ve Mutlu Son

Işkın Moğol Alçı, Duru’nun ilk haline göre çok iyi bakıldığını ifade etti. “Duru’yu Instagram’da gördüm ve sahiplenmek istedim. Mersin’de Kaşlı Bakımevi’nde olduğunu öğrendim. Üzücü bir hikayesi vardı ama iyi bir bakım gördü. Şimdi bizimle ve çok mutlu,” diye ekledi.

Umut Halil Icardi: Mersin'den Galatasaray'a Özel Bir İsim Umut Halil Icardi: Mersin'den Galatasaray'a Özel Bir İsim

Kaşlı Bakımevi’nin sahibi olduğu tüm can dostlarına duyduğu sevgi ve şefkatle, Duru’nun yeni yuvasında mutlu ve sağlıklı bir hayat sürdüğünü belirten Benli, Şirin’in – Duru’nun – yeni hayatından memnun olduklarını söyledi.

Editör: Ismail Usta