Mersin’de Yaş Almışların Mutluluğu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşlara sunduğu çeşitli hizmetlerle onların mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerine katkıda bulunuyor. Evde sağlık ve bakım hizmetleri, sosyal etkinlikler ve maddi destek gibi birçok hizmetle yaş almışların hayatları kolaylaştırılıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu hizmetlerle yaş almışların kendilerini sevildiğini ve düşünüldüğünü hissetmelerini sağlıyor.

MESKİ, Silifke’de Kanalizasyon Hattı Çalışmalarını Sürdürüyor MESKİ, Silifke’de Kanalizasyon Hattı Çalışmalarını Sürdürüyor

Yaş Almışlar için Sağlık ve Destek Hizmetleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almışların sağlık kontrollerini “Evde Sağlık ve Bakım” ekibiyle gerçekleştiriyor. Temel muayene, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunarak, yaş almışların hastaneye gitmeden tedavi almasına yardımcı oluyor. Ayrıca, ihtiyaç duyulan medikal malzeme desteği de sağlanıyor. Hastaneye ulaşımda zorluk çeken yaş almışlar, Hasta Nakli ve Ambulans Hizmetleri’nden faydalanarak kolaylıkla hastaneye ulaşabiliyor.

Sosyal Etkinlikler ve Aktiviteler

Büyükşehir Belediyesi, yaş almışların sosyal hayatını zenginleştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. ‘Emekli Evleri’nde yapılan zihinsel ve fiziksel aktiviteler, konserler ve gezilerle yaş almışlar sosyal hayattan izole olmadan keyifli zaman geçiriyor. Ayrıca, düzenli olarak gerçekleştirilen gezi aktiviteleri sayesinde yaş almışlar, farklı mekanları keşfederek genç kalıyor.

Beslenme ve Maddi Destek

Evinde yemek yapamayan yaş almışlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhane’sinde pişirilen yemekler, haftada beş gün ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Ayrıca, Halk Kart uygulaması ile dar gelirli yaş almışlar, mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için maddi destek alıyor.

Kişisel Hijyen ve Temizlik Hizmetleri

Yaş almışların kuaför hizmetlerine ulaşımı da Büyükşehir tarafından sağlanıyor. Mobil Kuaför aracı, kırsal bölgelerde yaşayan yaş almışlara ücretsiz kuaför hizmeti sunarak, kişisel hijyen ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunun yanı sıra, temizlik yapamayacak durumda olan yaş almışların evleri de düzenli olarak temizleniyor.

Alzheimer ve Demans Hizmetleri

Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bir diğer hizmet ise ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi.’ Bu merkezde, Alzheimer ve demans hastalığının ilk evresindeki yaş almışlar için etkinlikler düzenleniyor, hastalığın ilerlemesi engellenmeye çalışılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla sunduğu bu projelerle yaş almışların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Sağlık, sosyal destek ve kişisel bakım hizmetleri ile Mersin’deki yaş almışlar, kendilerini her zaman genç ve mutlu hissediyor.

Editör: Ismail Usta