Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), kış aylarında yoğun yağışlarla meydana gelebilecek su taşkınlarına karşı tedbirlerini artırıyor. MESKİ ekipleri, Mersin genelinde yağmursuyu hatları ve ızgaraların düzenli temizliğini yaparak olası taşkın riskini en aza indirmeyi amaçlıyor.

Düzenli Izgara Temizliğiyle Su Taşkınlarına Karşı Koruma

Izgaralara atılan çöpler ve atıklar, yağış sırasında suyun akışını engelleyerek taşkın riskini artırıyor. Bu durumun önüne geçmek için MESKİ ekipleri, Mersin’in tüm ilçelerinde yağmursuyu ızgaralarını ve kollektör hatlarını temizleme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu sayede, yoğun yağışlarda su göllenmesi ve sel riskinin önlenmesi hedefleniyor.

Meski̇, Izgara Temi̇zli̇ği̇ Çalişmalarina Araliksiz Devam Edi̇yor (1)

Mersin Büyükşehir Zabıta Ekipleri Kent Genelinde Denetimlere Devam Ediyor Mersin Büyükşehir Zabıta Ekipleri Kent Genelinde Denetimlere Devam Ediyor

MESKİ ekiplerinin çalışmaları, sadece planlı temizliklerle sınırlı kalmayıp, TEKSİN platformu üzerinden gelen ihbarlara da hızlıca yanıt veriliyor. Bugüne kadar 1503 adet ızgara yenileme ve temizlik ihbarına çözüm getiren ekipler, vatandaşlardan gelen talepleri en kısa sürede karşılıyor.

Vatandaşlara Uyarı: Izgaralara Çöp Atılmamalı

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı’ndan Burak Başar, vatandaşlara önemli bir hatırlatmada bulunarak şunları söyledi: “Izgaralara atılan çöpler suyun akışını engelleyerek taşkınlara yol açabiliyor. Ekiplerimiz bu tür atıkları düzenli olarak temizlese de vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını ve ızgaralara çöp atmamalarını rica ediyoruz.”

Su Taşkınlarına Karşı Yoğun Çalışma

Mersin genelinde yapılan bu çalışmalar sayesinde, ani yağışlardan kaynaklanabilecek su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. MESKİ’nin düzenli bakım çalışmaları ve halkın bilinçli davranması ile kış aylarında olası mağduriyetlerin azaltılması amaçlanıyor.

Editör: Ismail Usta