Elektrikli Mini Countryman'ın ABD Fiyatlandırması ve Özellikleri

Mini, yeni elektrikli modeli Countryman SE ALL4 ile ABD elektrikli otomobil pazarında dikkat çeken bir hamle yapıyor. Bu model, 308 beygir gücü sağlayan çift motorlu, dört tekerlekten çekişli bir güç aktarma organıyla donatılmış ve 0'dan 97 km/s hıza 5,4 saniyede ulaşabiliyor. Ancak, 45.200 $ başlangıç fiyatı ve 341 km menziliyle rekabetçi bir pazarda ayakta kalabilmek için bazı zorluklarla karşılaşabilir.

E Mincouper 1

Tasarım ve Donanım Özellikleri

Countryman SE ALL4, şık ve modern bir tasarıma sahip. Standart özellikler arasında LED farlar, panoramik tavan penceresi, elektrikli bagaj kapağı, tavan rayları ve 18 inç alaşım jantlar bulunuyor. İç mekanda ise çift bölgeli otomatik klima kontrol sistemi, dinamik hız sabitleyici ve park asistanı yer alıyor. Ayrıca, 9,4 inç dairesel bir ekran da dikkat çeken bir diğer özellik.

Mini, bu modeli daha da kişiselleştirmek isteyen kullanıcılar için çeşitli opsiyonlar sunuyor. 19 inç jantlar, gizlilik camı ve bir römork bağlantısı gibi seçenekler mevcut. Ayrıca, renkli arka camlar için ekstra ücret talep edilirken, iki tonlu dış cephe ücretsiz olarak sunuluyor.

E Mincouper 2 E Mincouper 3

Lüks Seçenekler ve Paketler

Daha lüks bir sürüş deneyimi arayanlar için Mini, çeşitli Comfort paketleri sunuyor. Bu paketler arasında anahtarsız giriş, otomatik kararan aynalar, kablosuz akıllı telefon şarj cihazı, Active Driving Assistant Pro ve Parking Assistant Plus gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca, ısıtmalı ön koltuklar ve Harman-Kardon premium ses sistemi gibi opsiyonel donanımlar da mevcut.

Ancak, tüm bu özellikler eklendiğinde fiyat 51.000 $'ın üzerine çıkabiliyor ve bu rakam teslimat ücretlerini içermiyor. Yine de, ABD'li alıcılar için bir teselli, Countryman'in Avrupa'da çok daha pahalı olması. Örneğin, İngiltere'de bu modelin tam dolu SE Sport versiyonu, 77.000 $ gibi yüksek bir fiyata satılıyor.

Ziraat Bankası’ndan Borç Kapatma Kredisi! 100.000 TL’ye Kadar Finansal Rahatlama Ziraat Bankası’ndan Borç Kapatma Kredisi! 100.000 TL’ye Kadar Finansal Rahatlama

Pil ve Şarj Kapasitesi

66,5 kWh'lik pil takımıyla donatılan Countryman SE ALL4, 212 mil (341 km) menzil sunuyor. Menzili sınıf lideri olmasa da, 130 kW DC hızlı şarj cihazıyla 30 dakikadan kısa sürede %10'dan %80'e kadar şarj edilebiliyor. Ayrıca, 9,6 kW Seviye 2 şarj cihazıyla tam şarj süresi 8 saat olarak belirtiliyor.

Rekabetçi Bir Pazarda Mini'nin Şansı

Countryman EV, bu Eylül ayında ABD bayilerine ulaşacak ve Mini, 250 $ iade edilebilir depozito ile rezervasyonları kabul etmeye başladı. Şık tasarımı ve canlı performansı, eğlenceli ve farklı bir elektrikli araç arayan alıcılar için cazip olabilir. Ancak, Chevrolet Equinox EV gibi rakipler daha az fiyatla daha fazla menzil sunarken ve Tesla Model Y gibi modeller hem üstün menzil hem de performans sağlarken, Mini'nin bu pazarda niş bir yer bulabilmesi marka itibarına ve Countryman'in benzersiz kişiliğine bağlı olacak. Bu yeterli olacak mı, zaman gösterecek.

Editör: Ismail Usta