Nisan’da Kış Manzaraları: Sinop’ta Kar Yağışı Şaşırttı
Karadeniz’in şirin ili Sinop, baharı yaşaması beklenirken kışa döndü. Nisan ortasında yağan kar, özellikle Dranaz Tüneli çevresini beyaza bürüdü.
Kentte sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, kısa sürede etkisini artırarak zemini kapladı. Sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekerken, Karayolları ekipleri tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
🚗 Sürücülere Uyarı: Dikkatli Olun!
Kar yağışı sonrası sürücüler sis ve kaygan yollara karşı uyarıldı. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra indiği bildirildi.
Yetkililer, gece saatlerinde don olaylarının görülebileceğini ve yolculuk yapacak vatandaşların zincirsiz yola çıkmaması gerektiğini hatırlattı.
🌾 Zirai Don Riski Kapıda!
Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte zirai don riski konusunda uyarıda bulundu.
Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların özellikle meyve ağaçları ve yeni filizlenen ürünler için önlem almaları gerektiği belirtildi.
📸 Vatandaşlar Hayrete Düştü
Nisan ayında yağan karı cep telefonlarıyla kaydeden vatandaşlar, "Bu mevsimde kar görmek çok şaşırtıcı" diyerek sosyal medyada bol bol paylaşım yaptı.