Plastik Kutusuna Neler Atılır

Plastik kutuları genellikle plastik atıkların toplandığı alanlara verilen isimdir. Bu kutular genellikle geri dönüşüm kutularında yer alırlar. Plastik kutusuna neler atılır sorusuna genel bir şekilde cevap verebilmek mümkündür. İşte plastik kutusuna atabileceğimiz başlıca atıklar şunlardır:

• Giysi veya Ayakkabılar

• Ev Eşyaları

• Ofis Malzemeleri

• Hobi Malzemeleri

Kısacası plastikten yapıldığını bildiğimiz her türlü ürünü bu kutulara atmamız mümkündür. 

Çevremizi Temiz Tutmanın Avantajları Nelerdir?

Çevremizi temiz tutabilmenin avantajları oldukça fazladır. Öncelikli olarak temiz bir çevrede yaşamak ve nefes almak bizlere her açıdan faydalıdır. Örneğin temiz bir ortamda yaşamak ve çalışmak bizleri daha fazla motive edebilir. Bunun yanı sıra psikolojik sağlığımızın yerinde olabilmesi için de temiz bir çevrede yaşamamız şarttır. 

Ayrıca çevremizdeki atıkları çöp kutularına koyarak doğada yaşayan canlı türlerini de korumuş oluruz. Bilindiği gibi birçok canlı türü çevre kirliliği nedeniyle yok oluyor. Bu canlı türlerinin gelecek nesillere aktarılması da giderek güçleşiyor. Deniz, nehir veya ormanlara atılan plastik malzemeler doğada uzun süreler kalabiliyor ve çevreyi kirletiyor. 

Kısacası çevremizi temiz tutarak öncelikli olarak kendi daha sonrasında etrafımızda yaşayan kişilerin hayatlarına dokunabilir ve onlarda bir farkındalık oluşturabiliriz. 

Editör: Arda KERSU