KÜÇÜK KONUŞMALAR 

Yüksek IQ'lu kişiler için küçük konuşmalar oldukça bıktırıcı olabilir. İnsanlar asansörde ya da pazartesi sabahı iş arkadaşlarıyla havadan sudan konuşurken, zeki bireyler bu tür anlık sohbetlerden hoşlanmayabilir.

Deprem Alarmı! Hemen Bilmeniz Gerekenler! Deprem Alarmı! Hemen Bilmeniz Gerekenler!

TRENDLERE AYAK UYDURMAK 

İnsanlar için son moda TV dizilerini izlemek veya modaya uygun giysiler giymek olağan bir davranışken, zeki bireyler için bu tür konular genellikle öncelikli değildir.

ARKADAŞLIK VE İLİŞKİLER 

Yüksek IQ'lu bireyler, arkadaşlık ve romantik ilişkilerde de zorlanabilirler. Psikoterapist Jonathan Alpert, bu kişilerin genellikle olayları fazla entelektüelleştirdiklerini ve duygusal bağ kurmakta zorlandıklarından bahsediyor.

DUYGULARI KONTROL ETME

Yüksek IQ'ya sahip bireyler genellikle analitik ve mantıklı olsalar da duyguları yönetme konusunda zorluk çekebilirler. Klinik psikolog Dr. Dakari Quimby, bu kişilerin hem kendi duygularını hem de başkalarının duygularını dengelemede zorlanabileceğini söylüyor.

UYKU SORUNLARI 

Zeki bireyler, zihinlerinin kapanmakta zorlanması nedeniyle uykuya dalmakta zorluk çekebilirler. 2022 yılında yapılan bir araştırma, yüksek akıcı zekaya sahip kişilerin uyku yoksunluğu yaşadıklarında bilişsel testlerde daha kötü performans sergilediklerini ortaya koymuştur.

Editör: Nilda Erol