Mikro Besin

Mikro besin denilen yapılar ise genellikle vücudumuzun günlük olarak az miktarda ihtiyaç duyduğu besinlere verilen isimdir. 

Mikro besinler, vitamin veya mineral olarak da tanımlanabilir. Mikro besinler genel olarak iki ana kategoride incelenirler. Bunlar;

• Vitaminler ve

• Minerallerdir. 

Her bir Vitamin vücuda dışarıdan alınması gereken bir besin türüdür. Bu vitaminlerin eksikliğinde vücut tam anlamıyla normal bir şekilde işlevlerini göremez. 

Yine Mineraller ise vücutta yapı taşı olarak görev yaparlar ve metabolizmayı etkilerler. 

Düzenli Beslenebilmenin Yolları Nelerdir?

Düzenli ve dengeli beslenebilmenin önemli yöntemlerinden birisi de yiyeceklerden aldığımız kalorileri hesaplamaktır. Bir diyetisyen yardımı ile aldığımız besinlerin değerlerini ve kaç kalori getirdiğini hesaplamak gerekir. Örneğin kilo vermek ve daha zayıf görünmek isteyen bir kişi yediği miktardan daha fazla kalori yakması gerekir. Tam tersi durumda, yani alınan kalorinin yakılandan daha fazlası olması durumunda ise kilo alımı gerçekleşir. 

Düzenli beslenebilmek için imkânımız var ise bir diyetisyenle çalışmamız önerilenler arasındadır. Çünkü diyetisyenler sağlığımız için faydalı besinler konusunda özel eğitimler alırlar. Bunun yanı sıra sigara ve alkol gibi zararlı bağımlılık yapıcı maddelerden kaçınmak da şarttır. Tüm bu hususlara dikkat ettiğimiz sürece ortalama bir insan sağlığı elde edebilmemiz mümkün olacaktır.

Editör: Arda KERSU