Bisikletin Faydaları Nelerdir?

Geçmiş yüz yıllarda motorlu araçların çıkmadığı zamanlarda bisikletler oldukça önemli araçlardandı. Günümüzde ise genellikle hobi veya sağlık açısından bisikletlere binilmektedir. 

Özellikle sadece otobüsle veya otomobillerle hareket eden, iş yerlerine metrolarla giden insanlarda hareket tembelliği oluşur. Bu durum kaslarda zayıflamaya neden olabilir. Bisikletin faydaları ise tam olarak burada başlar. Bisikletin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

• Bisiklet süren kişilerde ayak kasları gelişir, bünyemiz daha zinde hâle gelir. 

• Yüksek kilolara sahip kişiler zayıflayabilmek veya kalori yakabilmek adına bisikletleri kullanabilirler. 

• Bisiklet trafiğin özellikle yoğun olduğu bölgelerde, güvenli alanlar veya bisiklet yolları bulunuyor ise kullanılabilir. 

• Ayrıca bisiklet sürerek, iş yerlerimize bu araçlarla gidebilir ve vereceğimiz yol parasından da önemli miktarda tasarruf edebiliriz. 

Bisiklet Mi Yoksa Toplu Taşıma Araçları Mı?

Avrupa’nın birçok bölgesinde özellikle Hollanda veya Almanya gibi ülkelerde bisiklet sürücülerine büyük saygı gösterilir. Bu araçların muhakkak kornalarının ve lambalarının olup olmadığı kontrol edilir. Bisiklet yolları üzerinden giden yayalara tepki gösterilir. Hollanda başbakanının ofisine bisiklet ile gittiği görüntüler ülkemizde oldukça fazla ilgi uyandırmıştı. Bizlere farklı gibi gözüken fakat batı toplumlarında oldukça normal karşılanan bu durumlar aramızdaki kültür farklarının da birer göstergesidir.

Editör: Arda KERSU