Odayı Nasıl Nemlendirilir

Yaşadığımız çevreye ve ortamımıza ne kadar dikkat edersek, gelecekte de o derece yüksek bir yaşam kalitesi bekleyebiliriz. 

Peki odamızın sıcaklığı ve nem oranı yüzde kaç olmalıdır? Yapılan çalışmalardan da yola çıkarak, odalarımızın optimumu sıcaklık ve nem oranlarında tutulması sağlığımız açısından faydalı olacaktır. Odayı nasıl nemlendirilir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan birisi odalarımızda yetiştireceğimiz bitkilerdir. Örneğin sarmaşık gibi bitkilerin su buharı yaydıkları dolayısıyla kurak ortamlarda bulunan odaları nemlendirebildiği söylenir. Bunun yanı sıra odayı doğru nem seviyesine getirebilecek cihazlar, klimalar da mevcuttur. 

Oda ve Çevre Şartları Bizler için Neden Önemlidir?

Vücudumuzun belirli bir nem ve sıcaklık oranı olduğu gibi yaşadığımız odalarında aynı şekilde bu oranları mevcuttur. Doğru bir sıcaklık ve nem altında yaşamak bizlere uzun süreli bakıldığında büyük avantajlar sağlayabilir. Çok kurak ortamlarda nemden uzak veya çok nemli bulunduğu ortamlardan da kaçınmak gerekebilir. Yaşadığımız çevrenin oda sıcaklığı ve nem oranının belirli seviyelerde tutulması sağlığımıza etki eder. 

Yemek içmek ve uyku alışkanlıklarımızın yanı sıra, odalarımızın boyalı, nemden ve rutubetten uzak olması şarttır. Çünkü yaşadığımız çevrenin temizliği ve nem oranı hayat kalitemizi direk olarak etkiler. Odası veya evleri bakımsız, rutubetli olan kişilerde akciğer başta olmak üzere diğer rahatsızlıklar baş gösterebilir. 

Editör: Arda KERSU