Tahinde Hangi Vitaminler Var

 Tahin hem tatlı ihtiyacımızı gidermek için hem de besin değerlerimizi karşılamak adına tüketebileceğimiz önemli besin kaynaklarından birisidir. 

Yediğimiz yiyeceklerde kaliteli olanını aramalı ve buna göre davranmalıyız. Öyle ki sağlıklı beslenme uzun bir ömür için önemli habercilerinden birisidir. Yiyecekleri tüketirken kaç kalori olduğuna, hangi faydalarının bulunduğunda, ne gibi mineral-vitamin-protein içerdiğinibilmeliyiz. Bununla birlikte tahinde hangi vitaminler var konusu da bizler için oldukça önemlidir. İşte tahinde bulunan vitamin değerleri şunlardır:

• E Vitamini

• B Vitamini ve

• Kalsiyum

Yiyeceklerimizde Vitamin ve Minerallerin Olması Neden Önemlidir?

Yiyeceklerimizde vitamin ve mineral gibi değerlerimizin olmasına özen göstermeliyiz. Besin değerleri yüksek olanlarını tüketmeli ve daima taze olanlarını yemeliyiz. Örneğin Tahin içerisinde bulunan E vitamini sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Bu vitamin sayesinde hücrelerde anti-oksidan özellik gösterilir ve hücreleri korur. 

Kısacası sağlıklı ve uzun bir ömür için yüksek değerli besinleri tüketebilmeliyiz. Ayrıca onları tüketmeden önce örneğin pazarcılardan alırken, güvenilir olanlarıyla çalışmamız gerekir. Üretilen sebze ve meyvelerde günümüzde birçok farklı ilaç ve hormon bu besinlere dahil edilebiliyor. Bu nedenle eğer fırsatımız, vaktimiz ve ekonomik durumumuz var ise doğal bahçelere giderek oralardan sebze ve meyve toplama ihtiyacımızı gidermemiz en sağlıklısı olacaktır. 

Editör: Arda KERSU