Gaziler Günü Mesajı: Vatanseverliğin Yaşayan Simgeleri

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, gazilerin vatan uğruna gösterdikleri fedakârlıkları ve Türk milletinin bağımsızlığına olan katkılarını vurguladı. Uysal, gazilerin Türk milletinin varlığını koruma yolundaki mücadelesine dikkat çekerek, gazilerin vatanseverliğin yaşayan simgeleri olduğunu belirtti.

Gazilik Ünvanının Tarihi Önemi

Mesajında, Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşal Rütbesi" ve "Gazilik Ünvanı" verdiğini hatırlatan Uysal, bu günün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini ifade etti. Gazilerin, ülke topraklarının bütünlüğü için canlarını ortaya koyduğunu ve milletin ebedi varlığı için cepheden cepheye koşarak savaştığını belirtti.

Minnet ve Şükran Duyguları

Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazilerimiz, Türk milletinin ebediyete kadar sürecek varlığını koruma yolunda, gözlerini kırpmadan savaşmış, bu uğurda her türlü zorluğa göğüs germiştir. Gazilerimizin vatanseverlikleri ve dik duruşları, tüm dünyaya örnek teşkil etmektedir. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması için şehitliği onurlu bir görev olarak kabul eden gazilerimize olan minnet borcumuz, ömür boyu sürecektir."

Mersin'den İstanbul'a: Şirin Artık 'Duru' ve Yeni Bir Hayata Başladı Mersin'den İstanbul'a: Şirin Artık 'Duru' ve Yeni Bir Hayata Başladı

Gazilere Minnet ve Şükran

Mesajının sonunda Dr. Levent Uysal, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anarken, ebediyete intikal eden gazilere şükranlarını sundu. Uysal, hayatta olan gazilere ise minnet ve saygı duygularını ifade ederek, 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.

Editör: Ismail Usta