Borsa İstanbul’da yatırım yapabileceğiniz birçok şirket var. Haberlerde sıkça duyuyoruz, BIST 100 endeksi bugün değer kazandı veya kaybetti. Peki, bireysel bir yatırımcının hisse senedi seçerken dikkat etmesi gereken ana başlıklar neler, aracı kurumların model portföyleri ne anlama geliyor; YatırımaDeğer bu konularda neler yapıyor? Haydi başlayalım.

Öncelikle şu soruya cevap verelim: Aracı kurum nedir?

Instagram Reklamları ile Dijitalde Stratejinizi Güçlendirin Instagram Reklamları ile Dijitalde Stratejinizi Güçlendirin

Borsa hesabımızı açmamıza imkan veren ve birçoğu da bankalarla birlikte çalışan; Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlenen kurumlara “aracı kurumlar” diyoruz. Örnek vermek gerekirse; İş Bankası’nın iştiraki İş Yatırım ve Akbank’ın iştiraki Ak Yatırım birer aracı kurum olarak karşımıza çıkıyor.

Borsa İstanbul yatırımcısının merak ettiği soruya gelelim: Türkiye’nin önde gelen aracı kurumları hangi hisseleri öneriyor?

Aracı kurumların dönemsel olarak güncellenen ve bir öneri listesinden oluşan portföylerine “model portföy” denmektedir. 20’den fazla aracı kurumun güncel olarak hangi hisseleri önerdiklerini keşfetmek için YatırımaDeğer’i ziyaret edebilirsin. Böylece, hangi aracı kurum model portföyünde hangi sektörleri, hangi şirketleri barındırıyor öğrenebilirsin. Bununla da kalmaz, YatırımaDeğer model portföy sayfası aracılığıyla; aracı kurumların model portföylerini açıkladıkları raporlara da ulaşabilirsin.

Hisse senedi, yatırım fonları, altın ve vadeli mevduat hakkında faydalı içerikler sağlayan YatırımaDeğer; yatırım yolculuğunda bireysel yatırımcıların yanında. YatırımaDeğer ile bireysel yatırımcılar finansal okuryazarlığını anlamlı seviyede artırma fırsatı buluyor. YatırımaDeğer, geleceği için veya çocukları için yatırım yapan herkesin yolculuğuna katkı sunmayı amaçlıyor.

“Geleceğin için yatırım yapmaya değer, yatırımcıysan adresin YatırımaDeğer” diyor, seni de YatırımaDeğer internet sitemize bekliyoruz.

Bilgilendirme Notu: YatırımaDeğer web sitesinde yer alan herhangi bir içerik yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetini sadece Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan alabilirsiniz.

Editör: özge Özkan