YKS tercihlerinin dün son bulmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar…

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz netleşmedi. Geçtiğimiz yıl 27 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından sonuçlar 19 Ağustos’ta erişime açılmıştı. Bu bilgiler ışığında YKS tercih sonuçlarının 4 Ağustos’tan sonra 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak.

Tarsus Belediyesi’ne Haciz Skandalı: Başkan Boltaç’tan Sert Tepki Tarsus Belediyesi’ne Haciz Skandalı: Başkan Boltaç’tan Sert Tepki

Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

YKS Tercih Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, üniversite kayıtlarını ve ek tercihler için hazırlıklarını yapabilirler. Resmi duyuruları takip ederek, gerekli belgeleri eksiksiz tamamlamaları önemlidir.

Editör: Ismail Usta