Protein Olan Meyveler

Vücudumuz için gerekli vitamin, protein ve mineralleri dışarıdan alacağımız yiyeceklerden karşılarız. Yine vücudumuzun belirli miktarda kalori enerjiye ihtiyacı bulunur. Bu ihtiyacı karşılamadığımız taktirde vücudumuzda halsizlik başta olmak üzere birçok farklı istenmeyen durum yaşanabilir. 

Meyveler protein açısından zengin olmasalar da yine bazı çeşit meyve türlerinde protein yer almaktadır. Protein olan meyveler olarak da bilinen bu meyveler şu şekilde sıralanabilir:

• Avokado

• Yaban Mersini

• Kuru Üzüm

Dengeli ve Düzenli Beslenmenin Önemi Nedir?

Dengeli ve düzenli beslenmek bizlere birçok açıdan fayda sağlar. Öncelikli olarak dengeli beslenerek vücudumuzun fiziksel ve psikolojik sağlığımızı koruyabiliriz. Besin eksikliğinde örneğin B12 gibi vitaminlerin eksikliğinde fiziksel başta olmak üzere sinirsel hastalıklarında oluşabildiğini biliyoruz. Çünkü B12 vitamini sinirsel sisteme etki eden önemli bir vitamin çeşididir. 

Dengeli ve düzenli beslenmeyi alışkanlık haline getirip, sağlığımıza olabildiğince dikkat edebilmeliyiz. Dengeli beslenmek için öncelikli olarak uzman bir kişiden yardım alabiliriz. Eğer ki bunu yapacak ekonomik özgürlüğe sahip değilsek internetten güvenilir kaynakları takip edebilir ve bu konuda fikir alabiliriz. 

Düzenli miktarlarda protein, vitamin ve mineralleri vücudumuza katarak sağlığımızı koruyabilir, geleceğe umutla bakabiliriz. Sizlerde düzenli beslenme ipuçları için internet veya youtube kanallarından uzman isimleri hemen şimdi takip edebilirsiniz. 

Editör: Arda KERSU