Zeytin Meyve Midir Sebze Midir

Her çeşitten biraz tadımlık alarak güzel bir kahvaltı yapıp güne dinç ve zinde başlamanın planlarını yaparız. Bu anlamda kahvaltılıklar da hayatımızda önemli bir rol oynarlar. Hem sağlıklı kalabilmek hem de doyurucu olabilmesi açısından her kahvaltıda zeytin tüketiriz. 

Zeytin meyve midir sebze midir sorusu da zeytin severlerin aklına gelen önemli sorulardan birisidir. Zeytin aslına bakılırsa çiçekli ağaçlardan tozlanma yoluyla büyüdüğü için meyve kabul edilir. Meyve ağacı olarak zeytin ağacı ve meyvesi de zeytindir. Zeytin içerisinde bulunan çekirdeği ve dışarısında olan etli kısmıyla bilinir. 

Kahvaltılarda Neler Tercih Ediliyor?

Kahvaltılıklar ülkeden ülkeye değişkenlik gösterse bile, genel olarak belirli başlı sebze ve meyveler tüketilir. Örneğin domates, biber, zeytin, peynir ve yumurta her toplumda kahvaltılık olarak tercih edilen besinlerdendir.

Bu besinler bizlere hem tokluk hissiyatı verir hem de besin değerlerimizi karşılarlar. Zeytin genel olarak toplumumuzda bir sebze olarak kabul görse bile aslında öyle değildir. Zeytin ağacı bir meyve ağacıdır ve meyvesi de sebzedir. Kahvaltılıklarda sıklıkla tercih edilen zeytin hem doyurucudur hem de besleyicidir. İçerisinde vitaminler yer alır. Kahvaltıda zeytin tüketerek hem güzel bir lezzet tatmış oluruz hem de sağlıklı beslenme yolunda önemli bir adım atmış oluruz.

Editör: Arda KERSU