Biber Sebzemi Meyvemi

Fakat günümüzde her konu birer tartışma konusu olmaya açıktır. Ayrıca tartışmak ve eleştirmek ileriye gidebilmenin önemli yollarından birisidir.

Günlük hayatta sıklıkla yemeklerde tükettiğimiz biber gibi besinlerin aslında birer meyve olduğunu biliyor muyduk? Bir yiyeceğin meyve veya sebze olup olmadığını anlayabilmek için onun çiçek yapısına bakılır. Döllenme sonucu büyüyen çiçeklerden açan bitkiler meyve olarak tanımlanır. Bu anlamda her ne kadar mutfakta biber sebze olarak tanımlansa da aslında botanik açıdan biber birer meyvedir. Biber sebzemi meyvemi sorusuna verilebilecek en güzel cevap bu şekildedir. 

Biber Hayatımızda Neden Önemlidir?

Biber ülkemizde özellikle fazla yetişen önemli besin kaynaklarından birisidir. Ülkemizde yüksek oranda biber tüketimi gerçekleşmektedir. Örneğin dolma, kahvaltılık veya menemen gibi yiyeceklere koyulması nedeniyle biber sofralarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. 

Ayrıca kırmızı biber olarak da tanımladığımız sebzeleri sofralarımızda kullanabiliriz. Acı sevenlerin özellikle tüketmekten keyif aldıkları kırmızı veya acı biberler sofralarımıza zenginlik katar. 

Dengeli Beslenebilmenin Önemi Nedir?

Dengeli ve düzenli beslenmek, hayatımızın kaliteli olmasını sağlar. Gençlikteyken sağlığımızın kıymetini pek fazla bilmeyiz fakat yaşlandığımız zaman onun değerini çok iyi anlarız. Bu nedenle yüksek miktarda sigara veya alkol tüketiminden vazgeçebilmeli, protein-vitamin veya mineralleri yüksek olan yiyeceklere sofralarımızda yer verebilmeliyiz.

Editör: Arda KERSU