27 Ekim 2024 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçimler öncesinde, Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler seçimleri boykot etme kararı aldı. Bu karar, BULTÜRK Derneği Genel Başkanı Rafet Ulutürk,  tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Ulutürk, yıllardır biriken adaletsizlikler, ihmal edilen haklar ve göz ardı edilen talepler nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

27 Ekim 2024 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçimler öncesinde, Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler seçimleri boykot etme kararı aldı. Bu karar, BULTÜRK Derneği Genel Başkanı Rafet Ulutürk,  tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Ulutürk, yıllardır biriken adaletsizlikler, ihmal edilen haklar ve göz ardı edilen talepler nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Ulutürk, konuşmasında Bulgaristan’daki Türklerin siyasi temsilcisi olarak görülen Ahmet Doğan ve ekibini sert bir şekilde eleştirerek, Doğan’ın 34 yıldır Türk toplumunun sorunlarına duyarsız kaldığını ve yalnızca seçim dönemlerinde sahneye çıktığını iddia etti. Ayrıca, Doğan’ın Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşlarına seçilme hakkı tanımamakla suçlayan Ulutürk, bu durumun artık kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"Seçim Hakkı Verildi, Seçilme Hakkı Gasp Edildi"

Ulutürk, Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının yalnızca oy kullanabildiklerini ancak seçilme haklarının verilmediğini vurguladı. “Ahmet Doğan, Türkiye’deki vatandaşlara yalnızca oy kullanma hakkı verdi, ancak seçilme hakkını gündeme getirmeyi hiçbir zaman düşünmedi” diyen Ulutürk, bu seçimlerde oy kullanmama kararı aldıklarını ve talepleri yerine getirilmediği sürece bu duruşlarını sürdüreceklerini açıkladı.

"Kırcaali’nin Yok Edilmesine Göz Yumulmayacak"

BULTÜRK Başkanı, Doğan’ın Kırcaali’yi yok eden biri olarak Türk toplumuna büyük zararlar verdiğini belirtti ve bu bölgeden aday olmasını eleştirdi. Kırcaali’nin Bulgaristan’daki Türklerin merkezi olduğunu hatırlatan Ulutürk, Doğan ve ekibinin bölgeyi yıllarca ihmal ettiğini ve Türk mezarlıklarının dahi hayvan otlağına çevrildiğini öne sürdü.

Anadolu Efes, Bursaspor'u Ezip Geçerek Sezona Fırtına Gibi Başladı! Anadolu Efes, Bursaspor'u Ezip Geçerek Sezona Fırtına Gibi Başladı!

"Bu Seçim, İhanete Karşı Bir Mücadeledir"

Son olarak, Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşlarına ve Bulgaristan’daki kardeşlerine çağrıda bulunan Ulutürk, “Ahmet Doğan’a oy vermeyin. Kendini bilen, onurlu hiçbir Türk ve Müslüman, Ahmet Doğan’a oy vermemelidir” diyerek halkı birlik olmaya davet etti. Boykot kararının, Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının seçilme hakkı verilene kadar devam edeceğini belirten Ulutürk, gelecek nesillerin onurlu bir yaşam sürmesi için bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Editör: özge Özkan