Deniz Kaplumbağası

Bunun yanı sıra toplum arasında çok da fazla bilinmeyen 6 farklı türü daha bulunur. 

Deniz kaplumbağaları sürüngenler arasında yer alan önemli deniz canlılarındandır. Deniz kaplumbağalarında genellikle düşmanlarından korunabilmek ve yaşamlarını garanti altına alabilmeleri için birer kabuk bulunur. Bunun yanı sıra kuyrukları veya yüzgeçleri iyi bir yüzücü olabilmeleri için yaratılmıştır. Yine bu canlı türleri okyanus, deniz gibi tuzlu sularda yaşarlar. Üreyebilmek için genellikle kıyılara gelen bu canlı türleri birçok anlamda nesillerinin devam edebilmesi için koruma altına alınmışlardır. 

Deniz Canlılarını Nasıl Koruyabiliriz?

Deniz kaplumbağaları yumurtalarını bırakabilmek için genellikle kıyılara akın ederler. Bu yumurtalara sahip çıkmak ve onları incitmemek gerekir. Bunun yanı sıra deniz ekosisteminde yaşayan canlılar için nehirleri ve denizleri de temiz tutmalıyız. Deniz, nehir veya orman gibi korumamız gereken alanlara plastik başta olmak üzere atıklar atmamalıyız. 

Deniz canlılarını koruyabilmek adına gerekli seminerlere katılarak toplum arasında bir bilinç kazanabiliriz. Öğrendiğimiz değerli bilgileri çevremizle ve insanlarla paylaşarak doğanın korunmasına bizlerde birer katkı sağlayabiliriz. 

Kısaca söylemek gerekirse, denizde yaşasın veya yaşamasın her canlı özeldir ve bu karmaşık yaşam içerisinde belirli bir fonksiyona sahiptir. 

Editör: Arda KERSU