Eğer Instagram hesabınızı yeni kurmuş ve Instagram serüvenine yeni girişmiş birisi iseniz ya da çok önceden bir Instagram hesabınız var ve uzun zamandır Instagram’da vakit geçiren birisi iseniz gün içinde en az üç kez kendinizi Instagram’ın Reels video sarmalında bulmuşsunuzdur. Instagram’a Reels özelliği geldikten kısa bir süre sonra Instagram kullanıcılarının günlük rutinlerinin bir parçası haline gelmeyi başarmış olan bu özellik çoğu zaman işi olan ya da olmayan herkesin vaktinin büyük bir çoğunluğunu harcamaya sebebiyet vermekte. Haliyle Instagram’ın Reels videolar kısmında vakit geçiren kullanıcı sayısı fazla olduğu için zaman içerisinde Instagram Reels videolarını indirmek için ise bir Instagram reels video indirme aracı geliştirildi. Gelin yakından inceleyelim.

Dall·e 2024 10 18 11.37.31 An Instagram User Editing Their Profile With A Stylized Text Tool. The Scene Shows The Instagram Bio Section Where The User Is Applying Decorative Fon

Instagram Reels Videolarını İndirmenin Avantajları

Madem Instagram Reels videoları için bir video indirme aracı geliştirildiyse o zaman vaktimizi yiyen Instagram Reels videolarını izlemenin avantajları neler? Tam olarak bu noktada aradığınız cevap aslında sorunun içerisinde saklı: zamandan tasarruf etmek. Herhangi bir işiniz olsun ya da olmasın hepimiz kendimizi Instagram Reels video algoritmasında vakit geçirirken buluyoruz fakat Instagram’ın kullanıcılarının karşısına sunduğu Reels videoları o kadar fazla ki bazen kendimizi saatlerce bu Reels videolarını izlerken buluyoruz. Tam olarak böyle durumlarda Instagram Reels video indirme aracı devreye giriyor. Bu video indirme aracının faydaları neymiş hadi gelin birlikte bakalım:

AWS Automation Tools that Will Save Your Time and Money AWS Automation Tools that Will Save Your Time and Money

-       İlk olarak sunduğu avantaj çevrimdışı bir şekilde yani internete bağlı olmadan Instagram videolarını kolaylıkla indirmenize yardımcı olmaktır. Bu özellik ile birlikte dilediğiniz vakitte indirdiğiniz Instagram Reels videolarını izleyebilirsiniz.

-       Bu indirmiş olduğunuz Instagram Reels videolarını da internetten bağlanmayan insanlarla da paylaşabiliyorsunuz.

-       Daha önce indirdiğiniz Instagram Reels videolarını kendi Instagram sayfanız için bir içerik fikri olarak da görebilirsiniz.

-       İndirdiğiniz Instagram Reels videoları gelecekte herhangi bir zaman diliminde silinme ihtimaline karşılık olarak bu videoları kendi cihazınıza arşivleyebilirsiniz. Arşivledikten sonra silinen Reels videolarını kendi cihazınızdan tekrar izleyebilirsiniz.

Instagram’da izlediğiniz Reels videolarını indirerek kendinize hem zaman kazandırabilirsiniz hem de kendi Instagram hesabınız için bir içerik fikri de oluşturabilirsiniz.

En Popüler Reels Video İndirme Araçları

Dall·e 2024 10 18 11.38.01 An Instagram User Creating A Post With Stylized Text. The Scene Shows The Instagram Post Editor Where The User Is Applying Fancy Fonts, Special Charac

Instagram’ın getirdiği Reels özelliği sayesinde dünyanın dört bir yanından Instagram kullanan kişilerin günlük hayatlarında Reels kullanmaları bir rutin haline geldi. Fakat bazı kişilerin Instagram Reels videolarının neredeyse çoğuna ayıracak vakti olmadığı için bu kişiler Instagram üzerinden Reels izleme fırsatı yakalayamıyorlar. Zaman içerisinde Instagram Reels video indirmek için internet üzerinde onlarca Reels video indirme araçları ortaya çıktı. Bizler sizin için en popüler Reels video indirme araçlarını derledik. Hadi gelin hep birlikte bu araçlara bir göz atalım:

-       Fenomist

Instagram Reels video indirme araçları olarak akla ilk gelen popüler araçlardan birisi ise her zaman Fenomist olmuştur. Fenomist, kullanıcılarına şifresiz ve bedava bir şekilde hem mobil cihazlardan hem de masaüstü bilgisayarlar üzerinden Instagram Reels videosu indirebilmenize olanak tanıyor. İndirilen videolar HD olduğu için Instagram Reels videosu indirme aracı olarak zaman içerisinde popülerite kazanmayı başarmıştır.

-       SaveIG

Bir diğer popüler olan indirme aracı ise SaveIG platformudur. Çevrimiçi bir şekilde Instagram Reels videosu indirmenize olanak tanıyan bu platform sayesinde çevrimdışı bir şekilde Reels videoları izleyebileceksiniz. Geliştirdikleri bu araçla zaman içerisinde popülerite kazanmayı başarmışlardır.

-       SaveInsta (SaveClip)

Kullanıcılarına sağladığı hizmetten dolayı aktif kullanıcı kitlesi oluşturmayı başarmış olan SaveInsta, Instagram Reels videosu indirme aracı olarak en popüler araçlar listemize girmeyi başarmıştır.

Tarayıcı Eklentileri ile Reels Video İndirme

Popüler olarak kullanılan farklı tarayıcılar için Reels video indirme eklentilerine bir göz atalım:

-       Eğer Chrome tarayıcısını kullanan birisi iseniz Instagram Reels videosu indirmek için ‘’Downloader for Instagram’’ eklentisini kullanabilirsiniz.

-       Firefox kullanan birisi iseniz tercihiniz ‘’Insta Video Downloader’’ isimli tarayıcı eklentisi yönünde olmalıdır.

-       Eğer Chrome ya da Firefox tarayıcılarını kullanan birisi değil iseniz ‘’Video Downloader Plus’’ isimli eklentiyi kullanabilirsiniz. Çoğu tarayıcı için kullanılabilen bu eklenti oldukça elverişlidir.

iPhone’da Instagram Reels Video İndirme Yöntemleri

iPhone’da Instagram Reels video nasıl indirilir size adım adım anlatacağız:

-       Öncelikle App Store’dan indirmek istediğiniz Instagram Reels video indirme aracını seçin ve cihazınıza kurun.

-       Instagram’da ilginizi çeken bir Reels videosunun bağlantısını seçin ve kopyalayın.

-       İndirdiğiniz uygulamayı açın ve bağlantıyı yapıştırın.

-       Seçtiğiniz Reels videosunu kaydetmek için ise ‘’İndir’’ butonuna basın.

App Store’dan bağımsız olarak herhangi bir çevrimiçi indirme sitelerinden ya da iPhone cihazınızda bulunan ekran kaydı özelliğiyle de videoları indirebilirsiniz.

Android Cihazlarda Instagram Reels Video İndirme

Android cihazlarda Instagram Reels video nasıl indirilir size adım adım anlatacağız:

-       Android cihazınızdan Google Play Store’dan herhangi bir Instagram Reels video indirme aracını seçerek cihazınıza bu aracı kurun.

-       İstediğiniz videonun bağlantısını kopyalayın.

-       Uygulamaya girin ve bağlantıyı yapıştırın.

-       Daha sonra ise ‘’İndir’’ tuşuna basın.

Masaüstü ve Laptop İçin Reels Video İndirme Programları

Masaüstü ve laptop için gözden geçirmek isteyeceğiniz Reels video indirme programlarından ilki 4K Stogram olmalıdır. 4K Stogram, Instagram reels videolarını ve hikayelerini indirmenize yardımcı olan bir video indirme aracıdır.

İlk programa ek olarak Inflact yani eski adıyla Ingramer olan, ücretli ve ücretsiz sürüme sahip olan bu video indirme aracı Instagram’da Reels videolarını masaüstü ve laptop üzerinden indirmenize olanak tanır.

Güvenli ve Yasal Reels Video İndirme İpuçları

Göz önünde bulundurmanız gereken ilk ipucu indireceğiniz Reels video araçlarını App Store ya da Google Play gibi resmi ve güvenilir uygulamalardan indirmek olacaktır. Buna ek olarak internette çok fazla Reels video indirme aracı olduğu için güvenilir olan araçlardan Reels videolarınızı indirmek daha mantıklı olacaktır. İnternet üzerinden bu güvenilir siteleri tespit etmenin en iyi yollarından birisi ise incelemelere göz atmak olacaktır. Ek olarak bu araçların güvenliğini test etmek için ise güvenlik denetimi yapın.

Ayriyeten, seçtiğiniz sitelerin HTTPS protokolüne sahip olduğunu tespit etmeyi ve o sitenin çok fazla reklam barındırmadığına dikkat edin.

İndirilen Reels Videolarını Saklama ve Düzenleme

İndirilen Reels videolarını saklamak ve düzenlemek için yapmanız gereken en ilk şeylerden birisi videoları indirdiğiniz yere klasör oluşturmanızdır. Bu klasörlere isim vererek de düzenleyebilirsiniz.

Ek olarak ise Google Drive, OneDrive ya da Dropbox kullanabilirsiniz. Bu hizmetler, kaydettiğiniz videolara her yerden ulaşabilmenizi sağlayacaktır.

Reels Video İndirme Hataları ve Çözümleri

Reels video indirme hatalarından birisi indirme bağlantısının çalışmaması olabiliyor. Bu sorunun çözümleri ise şu şekildedir:

-       Bağlantı kopyalanırken genelde kopyalamıyor ya da önceki kopyalama seçeneğinde kalabiliyor. Bu sebeple Instagram’da indirmek istediğiniz videonun bağlantısının üzerine tıklayıp ‘’Bağlantıyı Kopyala’’ seçeneğine basmanız gerekiyor.

-       Bağlantıyı başka bir indirme aracına yapıştırmayı deneyebilirsiniz.

-       Yukarıdaki seçeneklerin hepsini yaptınız fakat bağlantı hala çalışmıyor ise o zaman kullanmış olduğunuz Instagram Reels video indirme aracının güncel olarak kullanıldığından emin olun.

Editör: özge Özkan